Gespecialiseerd in gekoelde opslag van groente en fruit

Contact opnemen

Hoe zorg jij ervoor dat er op grote schaal groente of fruit wordt gekoeld op een efficiënte manier? Daar is maar één antwoord mogelijk: met CO2 koelinstallaties van Koning Koudetechniek. Binnen Agro & Food zijn wij gespecialiseerd in het engineeren, samenbouwen en installeren van complete koel- en klimaatsystemen. Of het nu gaat om het koelen van grootschalige groente- of fruitopslag, de juiste temperatuur in de verwerkingsruimtes van voedselproducten of het optimale klimaat in teeltruimtes: geen uitdaging is ons te groot.

Onze engineers werken nauw samen met onze unitbouwafdeling. Hierdoor zijn de lijnen kort en wordt er snel geschakeld. Bovendien is elk ontwerp uniek en volledig afgestemd op jouw wensen. Snelle doorlooptijden hebben wij in de hand omdat onze unitbouw efficiënt is ingericht.

Elke gekoelde opslag is uniek en vraagt om maatwerk. Bij Koning Koudetechniek doen we niets anders! Onze engineers staan te popelen om voor jou aan de slag te gaan met het ontwerpen van een compleet koelsysteem. Ook als er sprake is van ULO (Ultra Low Oxygen) bewaring.

Het is allemaal mogelijk. Onze installaties zorgen ervoor dat exact de juiste temperatuur behouden blijft. Door middel van de juiste selectie compressoren, verdampers en gaskoeler verzorgen wij het complete koelsysteem. Met tevens de mogelijkheid tot het toepassen van een WTW (warmteterugwinning) oplossing. Ook perfect te combineren met ULO cellen.

Met een natuurlijk koudemiddel en warmteterugwinning zorgen wij ervoor dat onze koelsystemen zo duurzaam mogelijk worden ontwikkeld. Een gasaansluiting is dan ook niet meer nodig. Dat is nog eens mooi meegenomen!

Uitgelicht Klantverhaal

Limax Horst

“Ze praten ons niet naar de mond, daar hou ik van”

‘We hebben meerdere installateurs benaderd, maar bij Koning Koudetechniek had ik meteen het beste gevoel.’ Dat zegt Manny Ackermann, leidinggevende technische dienst bij Limax in Horst, één van de grootste champignonhandelsbedrijven in Nederland. ‘Onze oude koelinstallatie was nodig aan vervanging toe en dus gingen wij op zoek naar een koelinstallateur. Een hele klus voor mijn collega Albert Fleurkens en mij.’ Ze kozen voor Koning Koudetechniek.

Lees het klantverhaal

Vragen over onze agri oplossingen?

Advies aanvragen

De juiste kennis in huis voor de agrarische sector

Als koelspecialist zijn we bij Koning Koudetechniek steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de huidige markt, wet- en regelgeving voor de agro- en foodsector. Vanzelfsprekend richten we onze koel- en klimaatsystemen zo in dat ze hier optimaal op aansluiten. In onze montageplanning is alles erop gericht om de bedrijfsprocessen zo min mogelijk te verstoren. Onze prefab-productiemethode zorgt voor een minimale installatietijd. Door voorbereiding in de werkplaats van overige koeltechnische componenten verdampers, gaskoeler, schakelkasten en leidingbanen, loopt het realiseren van het project op locatie in een sneltreinvaart.

Altijd zicht op koelinstallaties dankzij afstandsbeheer

Niets is zo belangrijk als de juiste temperatuur en een gecontroleerd klimaat van een gekoelde opslag. Daarom worden al onze koel- en klimaatinstallaties 24/7 online beheert op afstand en zo nodig bijgestuurd. Dankzij deze innovatie wordt een eventuele storing al snel vastgesteld. Onze monteur is vaak al onderweg met een oplossing voordat jij problemen ervaart. Dat is een zekerheid waar je gewoon op kunt rekenen.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!