Het familiegevoel staat bij ons op nummer één

Al sinds de start van Koning Koudetechniek staan persoonlijk contact en waardering voor onze klanten en collega’s op nummer één. En het is juist die erkenning die ons zo ver heeft gebracht én nog steeds brengt. Wij nemen je dan ook graag mee naar het hart van ons familiebedrijf.

Aandacht voor onze mensen

Succes bereiken doen we niet alleen. Daarin spelen onze collega’s een cruciale rol, want succes creëer je samen. Hoe wij die tevredenheid van onze medewerkers waarborgen? Door te luisteren, maar ook door kansen te creëren door continue ontwikkeling. Jouw groei is onze groei. Wij willen écht weten hoe het met onze collega’s gaat. Dát is wat we belangrijk vinden. Of je nu de Koning van achteren heet of niet, ons team is één grote familie en daar zijn we trots op!

Groen ondernemen; dat doen wij gewoon!

Niet alleen voor onze klanten sturen we op duurzaam koelen én verwarmen. Efficiëntie staat óók bij Koning centraal. Zo vind je op ons dak 550 zonnepanelen en zijn onze panden gasloos. En je raadt het al: alles is voorzien van vloer- en luchtverwarming. In onze werkplaats en kantoren gebeurt dit met warmtepompinstallaties en in het leerlokaal vind je een eigen CO2 koelinstallatie met wtw. De beloning van deze maatregelen? Kostenbesparing én energielabel A++++, dat tot 2028 ons mooie pand siert. Als dat geen groen ondernemen is...

slider-text
Onze Tijdlijn

2002

Koning Koudetechniek van start

2008

Uitbreiding kantoorruimte Auerschootseweg

2010

Uitbreiding bestaande bedrijfsruimte

2012

Marc en Geert worden mede-eigenaar

2013

Verhuizing naar Papenrijt

2014

Marc en Geert nemen het stokje helemaal over van Gerrit

2015

We bouwen uit met 1.100 m2 aan de Papenrijt

2016

We bouwen aan Hooieeuwsels 1.500 m2 opslaghal

2018

We bouwen uit aan Papenrijt met 2.000 m2 opslaghal/werkplaats

2018

We kopen het pand van de buurman

2019

We kopen nog een stukje grond aan de Hooieeuwsels; een buitenterrein van 1.400 m2

2020

Opening van ons eigen Trainings- en Ontwikkelingscentrum

2021

Uitbreiding kantoorruimte met 600 m2 aan pand Hooieeuwsels

2021

Realisatie van de loopbrug tussen 2 kantoorpanden

2022

Wegens uitbreiding huren van externe opslag van 1.500 m2

2022

Verplaatsing en realisatie van nieuwe machinebouwafdeling naar Hooieeuwsels (hal 4)

2022

Aankoop 7.000 m2 industriegrond aan Hollevoort 3a

De rijke geschiedenis van Koning Koudetechniek

Contact opnemen

Van koelexpert naar ondernemer: in 2002 zag Koning Koudetechniek het levenslicht dankzij ’Ons pap’, Gerrit de Koning. Na jaren ervaring opgedaan te hebben binnen de koeltechniek, besloot hij dat het hoog tijd werd om deze expertise te gebruiken binnen zijn eigen onderneming.

Persoonlijk contact als basis voor groei

Al vanaf dag één staat service en persoonlijk contact hoog in het vaandel bij Koning Koudetechniek. Het is dan ook mede dankzij deze open en klantvriendelijke houding dat we zo konden én kunnen groeien. Letterlijk en figuurlijk. Ook de vooruitstrevende blik van Gerrit’s zonen, Marc en Geert de Koning, die al snel na de opstart ’s avonds bijsprongen, leidde tot een groeiend klantenbestand én een gloednieuw bedrijfspand.

Ook ons bedrijfspand groeit met ons mee

Na enkele verbouwingen voor 2012 groeiden we met Koning Koudetechniek uit de jas die ons aan de Auerschootseweg lang goed had gepast. We kregen de mogelijkheid om een geheel nieuw eigen pand te creëren aan de Papenrijt, een destijds nieuw opgeleverd industrieterrein in Bakel.

Dit pand maakte verdere groei mogelijk. In 2013 hebben we daarom meteen een aanbouw gerealiseerd. Zodoende kregen we meer ruimte voor de opslag van meubels en kwam er ruimte vrij voor de werkvoorbereiding. De werkplaats biedt ruimte om machineframes op te bouwen, om leidingwerk voor te monteren en om koelmeubels/verdampers voor te bereiden en/of te reviseren.

De ruimte om te groeien hebben we later nog een keer benut. In 2016 hebben we een tweede bedrijfspand geopend, tegenover onze hoofdvestiging. In dit pand hebben we de opslag van alle meubels gevestigd. In 2018 zijn we verder gegaan met een aanbouw aan de Papenrijt waardoor we alle ruimtes nog efficiënter hebben kunnen indelen en voor de toekomst klaar zijn.

Open kantoorruimtes bieden onze koeltechnische engineers een passende werkplek. En ons Koningscenter, waar we alle installaties van klanten op afstand beheren, houdt met diverse schermen online een probleemloze werking van vrijwel alle koelinstallaties in de gaten die we de laatste jaren hebben opgeleverd. Innovatie noemen we dat!

Kijken met een brede blik naar koeltechniek

De retail heeft vanaf het begin onze speciale aandacht gehad. Vooral in deze branche komt onze servicegerichtheid goed van pas. Voor een supermarkt moet je dag en nacht paraat staan. En hoewel we retail beschouwen als een expertise, kijken we met een veel bredere blik naar de wereld van de koeltechniek. Ons klantenbestand is uitgebreid en breed. Ook zorginstellingen, voedselverwerkingsbedrijven, agrarische bedrijven en distributiecentra profiteren van onze koelinstallaties.

Een familiebedrijf in hart en nieren

In 2014 hebben Geert en Marc de Koning het stokje van hun vader overgenomen. Wat er dan veranderd is? Vrijwel niets. Hart voor het bedrijf én haar medewerkers is van vader op zonen doorgegeven. Die passie is in 2011 trouwens óók overgewaaid naar dochter Marlijn de Koning, evenals alle partners van de Koning familie; Linda de Koning, Leonie de Koning en John Relou. Daarmee houdt het familiegevoel echter niet op, want ook onze medewerkers beschouwen wij als familie.

Werken bij Koning Koudetechniek

Koeltechniek is altijd in ontwikkeling. Wij dus ook. Deze ontwikkelingen én de groei van Koning Koudetechniek doen wij natuurlijk niet alleen. Al sinds het bestaan van Koning Koude geloven wij in het gevoel van samen, want dan maak je pas écht verschil. Samen houden we innovaties bij, samen creëren we elke dag passende oplossingen voor onze klanten en samen maken we Koning Koudetechniek. En daar zijn we trots op.