Unieke en op maat gemaakte CO2 koelinstallaties

Contact opnemen

Bij Koning Koudetechniek hebben we engineering en unitbouw in eigen beheer. Iets waar we ontzettend trots op zijn, want hier ontwerpen wij onder andere onze CO2 koelinstallaties. Deze worden duurzaam ontwikkeld en door onze vakmensen opgebouwd uit verschillende componenten. Deze componenten worden samengebracht in een zelf ontwikkeld frame, werkend op het natuurlijke koudemiddel CO2. Hierbij gaan betrouwbaarheid, efficiëntie en duurzaamheid dankzij onze vakkennis hand in hand.

Onze engineers werken nauw samen met onze monteurs van unitbouw. Daardoor zijn wij altijd flexibel en sturen we bij waar nodig om de ideale CO2 koelinstallatie te garanderen.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de basis voor onze CO2 koelinstallaties het natuurlijke koudemiddel CO2, ook wel R744 genoemd. Dit koudemiddel is uitermate geschikt voor warmteterugwinning én is daarbij ook ontzettend energiebesparend.

Duurzaamheid is net zo belangrijk als een betrouwbare installatie. Daarom zorgen wij ervoor dat je koelt én verwarmt met onze CO2 koelinstallaties. Dankzij de toevoeging van een warmtewisselaar wordt restwarmte gebruikt voor verwarming. Warmteterugwinning noemen we dat.

Eenmaal aangesloten en geïnstalleerd zijn alle collega’s op de hoogte van de opbouw van jouw koelinstallatie. Een directe oplossing laat nooit lang op zich wachten. Onze onderdelen zijn gewoon uit voorraad leverbaar. Door het robuuste ontwerp komt een complete uitval van de installatie met product schade tot gevolg niet voor bij Koning Koudetechniek.
slider-text
Onze werkwijze
Fase 1

Starten met het basisframe en het monteren van hoofdcomponenten

Het startpunt van de CO2-koelinstallatie is het lege frame. Dit ‘skelet’ maken we als eerste klaar voor de samenbouw. Als het frame staat, worden eerst de compressoren, het vloeistofvat, de olieafscheider en het olievat op het frame gemonteerd. Vervolgens gaan we aan de gang met het verbindend leidingwerk.

Fase 2

Koperwerk en RVS als verbinding

Met koperwerk worden de verschillende lage- en hoge druk componenten met elkaar verbonden. Hierna wordt RVS leidingwerk toegevoegd om het leidingwerk voor de hogedrukzijde te maken. Hierna wordt RVS leidingwerk toegevoegd om het samenstel af te maken. Ca 80% bestaat uit RVS leidingwerk.

Fase 3

De schakelkast wordt toegevoegd

De schakelkast regelt het aansturen van de componenten. Deze wordt op maat gemaakt en wordt daarna toegevoegd aan het machineframe. Daarbij worden de elektrotechnische componenten van de koelinstallatie ook al voorbedraad naar de schakelkast.

Fase 4

Isoleren van het leidingwerk

Om onnodig energieverlies en condensvorming te voorkomen, wordt het grootste deel van de hoofdcomponenten en het leidingwerk geïsoleerd.

Fase 5

Als laatste het voorbereidende werk bij de gaskoeler

In de werkplaats wordt het voorbereidende werk getroffen bij de gaskoeler. Die wordt koeltechnisch voorbereid voor installatie op locatie. Ook wordt onze vaste sprayoplossing gemonteerd welke bij tropische temperaturen zorgt voor wat extra verkoeling.

Starten met het basisframe en het monteren van hoofdcomponenten

Koperwerk en RVS als verbinding

De schakelkast wordt toegevoegd

Isoleren van het leidingwerk

Als laatste het voorbereidende werk bij de gaskoeler

Koeladvies nodig?

Advies aanvragen

Een CO2 koelsysteem gebouwd volgens de nieuwste ontwikkelingen 

Onze CO2 koelsystemen zijn altijd up-to-date en volgens de laatste ontwikkelingen gebouwd. De CO2 koelinstallatie wordt met precisie samengebouwd, met daarop een warmtewisselaar voor warmteterugwinning. De installatie wordt vervolgens op locatie in bedrijf gesteld. Dat betekent onder andere dat de koelinstallatie betrouwbaar draait, de temperaturen goed zijn en dat alles af te lezen is via het afstandbeheersysteem, dat in verbinding staat met onze Koning Koude Meldkamer. Hier houden wij te allen tijde een oogje in het zeil voor een goede werking van de CO2 koelinstallaties. 

CO2 koelinstallatie met hoog afwerkingsniveau en servicevriendelijk opbouw

Onze unitbouw kenmerkt zich door hoogstaand afwerkingsniveau te combineren met de servicevriendelijke opbouw. De CO2 koelinstallatie wordt gebouwd in onze werkplaats in Bakel en op locatie in bedrijf gesteld. Door dit efficiënt ingerichte proces hebben we binnen een handomdraai de nieuwe koelinstallatie op locatie staan zonder dat het productieproces gestoord wordt.

Voor de Retail Ruim aanbod koel- en vriesmeubelen

Een supermarkt of verswinkel is niet compleet zonder hoogwaardige koel-en vriesinstallaties. Daar moet je op kunnen vertrouwen én ze moeten passen bij de algehele uitstraling van de winkel. Geen zorgen, want wij hebben een ruim assortiment aan koel- en vriesmeubelen op voorraad die hierbij passen! Zowel remote- als stekkerklare meubels.

Bekijk koelmeubelen

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!