Sinds 2002 specialist in koeltechniek binnen de retail

Contact opnemen

Elke supermarkt en verswinkel rekent op betrouwbare koel- en vriesinstallaties. De koeltechniek zorgt er namelijk voor dat klanten elke dag weer mogen rekenen op de lekkerste gekoelde producten. Dag in dag uit en het hele jaar door. Hiervoor vertrouw jij op Koning Koudetechniek. Sinds 2002 specialist in het ontwerpen en installeren van koel- en vriesinstallaties binnen supermarkten en verswinkels. Met andere woorden: alles wat er binnen de retail moet worden gekoeld, dat koelen wij!

Doordat wij een eigen unitbouw afdeling hebben, is snelle levering mogelijk. Daarnaast hebben wij ook standaard frames met diverse koelcapaciteiten perfect voor koeltechniek in de retail.

Onze supermarktkoelinstallaties zijn voorzien van 100% warmteterugwinning. Hiervoor wordt restwarmte gebruikt. Een gasloze én energiebesparende maatregel door verfijnde regeling en beheer op afstand. Alles wordt gemonitord in ons eigen Koningcenter.

Dankzij natuurlijk koudemiddel zijn onze koelsystemen klaar voor de toekomst, tot wel 15 jaar na de installatie. Met een CO2 koelinstallatie in de supermarkt is jouw winkel toekomstbestendig!

Soms komt het voor dat er een storing ontstaat in een koelinstallatie. Ook dan zijn zorgen niet nodig, want doordat wij onze installaties zelf engineeren hebben we vrijwel altijd de juiste onderdelen op voorraad. Onze monteurs hebben dit binnen no-time opgelost!

Uitgelicht Klantverhaal

Plus Peek

“Ik wist: áls ik ga verbouwen, dan ga ik met de jongens van Koning in zee”

De deuren van zijn gloednieuwe Plus-winkel zijn sinds kort weer geopend. Onlangs onderging de winkel van Rene Peek namelijk een reuze metamorfose. Voor het koeltechnische deel klopte hij bij Koning Koudetechniek aan.

Lees het klantverhaal

Advies over koeltechniek retail?

Advies aanvragen

Natuurlijke koudemiddelen in koeltechniek voor retail

Wij zijn vooruitstrevend in het ontwerpen en aanleggen van koel- en vriestechnieken. Waarom? Omdat wij het energieverbruik altijd zo laag mogelijk willen houden. Daarom maken wij gebruik van natuurlijke koudemiddelen waaronder CO2 (R744) en propaan (R290). Vaak combineren we onze CO2 koelinstallaties met een warmteterugwinsysteem. Dit werkt vaak via luchtverwarming, maar kan ook via de vloerverwarming. Resultaat? Er gaat zo min mogelijk van de verbruikte energie verloren. Een CO2 koelinstallatie voor een supermarkt kan dus ook duurzaam zijn!

Jouw koel- en vriesinstallatie wordt 24/7 gemonitord

Op jouw koel- en vriesinstallatie moet je altijd kunnen rekenen. Al helemaal als de zonovergoten en warme zomerdagen weer voor de deur staan. Gelukkig verdwijnen die zorgen als sneeuw voor de zon met onze betrouwbare koel- en vriesinstallaties, want zelfs als het kwik stijgt hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Ook houden wij in ons monitoring center op afstand een oogje in het zeil en sturen we bij waar nodig.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!