Toekomstbestendige koelinstallaties dankzij warmteterugwinning

Contact opnemen

Een van de meest innovatie technieken binnen de koeltechniek is warmteterugwinning: het hergebruiken van restwarmte. Met de toevoeging van één of meerdere warmtewisselaars aan de CO2 koelinstallatie heb jij een totaaloplossing. Een wtw installatie met koeling en verwarming zorgt namelijk voor het recyclen van warmte waardoor er gekoeld en verwarmd wordt. Ontzettend efficiënt én kostenbesparend, want met warmteterugwinning is een gasaansluiting verleden tijd.

Het ontwerpen van een koel-vriesinstallatie start natuurlijk pas als we een goed beeld hebben van wat er nodig is. En bij complexe koel vraagstukken is alle hulp welkom. Daarom staan onze ervaren engineers voor jou klaar met vakkundig koeladvies.

Met de installatie van een CO2 koelinstallatie met warmteterugwinning heb je geen gas meer nodig. Een koelinstallatie met wtw koelt én verwarmt waardoor de gasaansluiting overbodig is. Lekker duurzaam en kostenbesparend dus!

Een koelinstallatie zorgt ervoor dat wanneer een ruimte wordt gekoeld de warmte wordt onttrokken. Deze warmte wordt vervolgens weer gebruikt voor de warmwatervoorziening of voor de verwarming van andere ruimtes.

Onze engineers ontwerpen jouw ideale koelinstallatie met warmteterugwinning geheel op maat. Deze wordt vervolgens vakkundig gemonteerd, klaargezet en geïnstalleerd op locatie door de monteurs van onze eigen unitbouw. Kort productieproces gegarandeerd.

Til jouw koelinstallatie naar een hoger niveau met warmteterugwinning

Advies aanvragen

Hoe maken wij van onze koelinstallaties een energiecentrale waardoor er efficiënt gekoeld en verwarmd wordt? Dat doen we met een warmtewisselaar op onze installaties. Die zorgt er voor dat restwarmte omgetoverd wordt tot warme lucht. Of tot warm water, want met onze CO2 warmtepompen kan ook de complete warmwatervoorziening geregeld worden. Een totaaloplossing waardoor jij alles zo efficiënt en duurzaam mogelijk regelt voor een toekomstbestendig koel- en verwarmingssysteem.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!