Industrie & Food - Nederland

VTS Boxmeer

CO2 installatie 'redundant uitgevoerd'

De uitdaging kort samengevat

Complete klimaattechniek geregeld, inclusief vloerverwarming

CO2 koel- en vriesinstallatie met elk een vermogen van 600 kW

24/7 temperatuur validatie van vijf verschillende niveaus

Gehele installatie redundant uitgevoerd om continu gevalideerde temperatuurvereisten te garanderen

De klantvraag

Zelfs voor ons bij Koning Koudetechniek was het geen alledaagse vraag die we van VTS Transport & Logistics ontvingen: Hoe houd je 20.000 pallets met farmaceutische producten gegarandeerd op 5 vol continu gevalideerde temperatuur niveaus?

Onze oplossing

Ons geavanceerde antwoord kreeg het afgelopen half jaar gestalte op industrieterrein Saxe Gotha, waar de Boxmeerse specialist in vervoer en opslag van farmaceutische producten een gloednieuw GDP farma warehouse heeft gerealiseerd. Met Koning Koudetechniek namen we de complete klimaattechniek voor onze rekening, inclusief de vloerverwarming voor het enorme complex. 

Het systeem en de installaties 

Basis van ons systeem vormen twee CO2 koel- en vriesinstallaties met elk een vermogen van maar liefst 600 kW. Die installaties sturen 74 verdampers aan, verdeeld over verschillende opslaghallen. Daarmee garanderen we de vochtigheids- en temperatuureisen die gelden voor de opslag van de farmaceutica. Zo is een 24/7 temperatuur validatie vereist van de vijf verschillende niveaus van -45, -40, -25, +5 en +20 graden Celsius.  

Om die continu gevalideerde (GDP) temperatuurvereisten te garanderen werd de hele installatie redundant uitgevoerd, waarbij de twee koel- en vriesinstallaties als back-up voor elkaar dienen.

Met de realisatie van dit nieuwe farma warehouse zet VTS Transport & Logistics een belangrijke stap in het veertigjarige bestaan. Bij Koning Koudetechniek vonden we het een uitdagende eer dat we die stap mee mochten realiseren. 

Uitgelicht Klantverhaal

VTS Transport & Logistics

“Altijd denken in oplossingen”

‘Dat is typisch Koning Koudetechniek.’ Aan het woord is Charles Hermens, Facility manager bij VTS Transport & Logistics. Een bedrijf uit Boxmeer, gespecialiseerd in de opslag en het transport van farmaceutische producten. Voor de bouw van hun nieuwe pand verzorgde Koning Koudetechniek de complete klimaattechniek. ‘Een mooie uitdaging, want wij werken met temperaturen die niet veel voorkomen: -40°C en -45°C.’

Lees het klantverhaal

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!