Agro - Duitsland

Meller Duitsland

De uitdaging kort samengevat

Geconditioneerde koelopslag van fruit en asperges

Geïntegreerd systeem op basis van één centrale koelmotor

Bakelse koeltechniek overtuigt door ‘Qualität’

De klantvraag

Met Koning Koudetechniek hebben we net over de grens in Duitsland een aantal succesvolle, grote projecten gerealiseerd Zo realiseerden we voor Küppers Fruitteelt een specialistische koeling gericht op volledig geconditioneerde opslag van fruit en aardappelen. Bij twee andere projecten plaatsten we een geavanceerde koel- en conserveringsinstallatie voor de grootschalige opslag van wortelen en aardappelen.

De kwaliteit van onze installaties en onze aanpak zijn opgevallen bij Constantin Meller, die in dezelfde regio actief is met de duurzame teelt van aardbeien, frambozen, bramen, rode bessen en asperges. Het familiebedrijf heeft dit jaar een nieuwe bedrijfshal in gebruik genomen. In die hal vindt in drie koelcellen de opslag plaats van het fruit en de asperges. Voor de realisatie van een compleet en geïntegreerd koelsysteem in zijn gloednieuwe bedrijfshal nam Constantin Meller contact met ons op.

Onze oplossing

Op Gut Sonnenberg, het landgoed van de familie Meller, wordt duurzaamheid met een grote letter D geschreven. Ook de Duitse Q, van ‘Qualität’, wordt door het bedrijf omarmd.
Als familiebedrijf herkennen we die letters. Al gebruiken wij liever de K. Van kwaliteit.
En van Koning.
En van Koudetechniek.

Eén compacte koelmotor voor drie separate opslagcellen

Voor de nieuwe bedrijfshal van de familie Meller bouwden we een zeer compacte koelinstallatie op, die we netjes afgewerkt buiten opstelden. Die koelinstallatie is, hoewel compact, de centrale koelmotor voor alle drie de opslagcellen in de hal. Een slimme, op afstand gemonitorde CO2 installatie zorgt er voor dat Constantin Meller er gerust op kan zijn dat in elke cel altijd de juiste bewaarcondities heersen.

Natuurlijk koudemiddel: in Duitsland nog niet vanzelfsprekend

Bij Koning Koudetechniek zijn we al jaren overtuigd van de duurzame werking van het natuurlijke koudemiddel CO2. In Duitsland wordt het toepassen van natuurlijke koudemiddelen nog met enige argwaan bekeken.

Behalve door Constantin Meller. Sinds onze CO2 koelinstallatie draait is hij vol lof over de vlekkeloze werking en de bedrijfszekerheid die gepaard gaat met de focus op duurzaamheid.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!