Retail - Nederland

Boon's Markt Hellevoetsluis

De uitdaging kort samengevat

Complete ombouw van MCD ‘buurtsuper’ naar Boon’s Markt

Gereviseerde koel- en vriesinstallatie op natuurlijk CO2

Warmteterugwinning voor milieuvriendelijke winkelverwarming

Revisiemeubels; Duurzaam hergebruik gaat verspilling tegen

De klantvraag

Met Koning Koudetechniek zijn we vaste bouwpartner van Boon Food Group, net als wij een familiebedrijf. Sinds 2013 bouwt de familie Boon haar MCD-supermarkten gestaag om naar de Boon’s Markt formule.
Nu was de MCD-winkel in de wijk De Kooistee in Hellevoetsluis aan de buurt. Deze winkel, die een belangrijke buurtfunctie heeft, werd met oog voor de vaste klanten verbouwd, vertelde vestigingsmanager Ingrid Ruts aan lokale media: “We zijn klantgericht, daar ligt ook onze kracht. We zullen bijvoorbeeld nooit zelfscankassa’s krijgen. Onze klanten vinden een kassa met een caissière veel fijner.”
Tegelijkertijd kreeg vers een nog prominentere plaats in de Boon’s Markt: “De versbeleving speelt een hele grote rol in dit nieuwe concept. Als je nu de winkel binnenkomt, kom je gelijk in de verswereld terecht.“
Je begrijpt het, bij Koning Koudetechniek kregen we de vraag om de supermarkt aan te passen volgens deze wensen; vertrouwd, met aandacht voor vers én klantvriendelijk.

Onze oplossing

Net als de Boon Food Group kijken we bij Koning Koudetechniek altijd met een liefdevol oog naar de volgende generaties. Duurzaamheid vinden we als familiebedrijf dan ook belangrijk. Oftewel, bij een verbouwing kijken we altijd ook hoe we een supermarkt zo duurzaam mogelijk kunnen inrichten.

Warmteterugwinning voor milieuvriendelijke winkelverwarming

De Boon’s Markt in Hellevoetsluis gaven we bijvoorbeeld een centrale koel- en vriesinstallatie die werkt op CO2, een natuurlijk koudemiddel. Die installatie, bewust geen nieuw maar een duurzaam gereviseerd exemplaar, voorzagen we van een systeem voor warmteterugwinning. De warmte, opgewekt als bijproduct van het koelproces, kunnen we daardoor direct gebruiken voor verwarming van de winkel; winst voor het milieu én de energierekening!

Duurzaam tweede leven voor koel- en vriesmeubels

Al het vers in de Boon’s Markt wordt smakelijk en milieuvriendelijke gepresenteerd in de deels nieuwe, en deels gereviseerde koel- en vriesmeubels waarmee we de winkelvloer opsierden. Ook hier dus de keuze voor slim hergebruik, tegen onnodige verspilling.
Nieuwe koel- en vriescellen in het magazijn, tenslotte, zorgen ervoor dat het vers ook écht vers blijft.
Op woensdag 15 november mocht vestigingsmanager Ingrid Ruts haar kersverse Boon’s Markt opnieuw openen voor haar klanten. “Dezelfde winkel, maar dan in een ander jasje”, jubelde ze trots bij de opening.
Niet alleen een ander, ook zeker een duurzamer jasje, voegen we daar bij Koning Koudetechniek volledigheidshalve graag aan toe.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!