Retail - Nederland

Jumbo Beej Benders Laurentiusplein

De uitdaging kort samengevat

Inrichting geheel nieuwe supermarkt met innovatief versconcept

De beste winkelervaring en een unieke foodbeleving

Compleet geïntegreerde koel- en klimaattechniek, inclusief warmtepompen

Koelcellen van Koning Koudetechniek: ‘essentieel voor de hoogste kwaliteit’

De klantvraag

Bij Koning Koudetechniek houden we van innovatief ondernemerschap. Dat geldt zeker ook voor de familie Benders. In- en rond Venlo beheert die Limburgse ondernemersfamilie twee Jumbo supermarkten en Beej Benders, een versmarkt, proeflokaal én gemakswinkel in het hart van het Stedje van lol en plezeer.

In Blerick, aan het Laurentiusplein, combineren de Bendersen de unieke Beej Benders-formule nu met een compleet nieuwe Jumbo supermarkt.

Bij Koning Koudetechniek kregen we de vraag of we de koeltechniek en de verwarming wilden verzorgen voor deze nieuwbouwwinkel, volgens Jumbo ‘een combinatie van een supermarkt met een gevarieerd aanbod van lekkere, gezonde en betaalbare producten en een gemakswinkel die klanten een brede keuze biedt uit versproducten en versbereide maaltijden voor thuis of consumptie ter plekke’.

Onze oplossing 

In het verleden hebben we al vaker succesvol samengewerkt met de familie Benders, zoals bij de koeltechnische inrichting van Beej Benders, inclusief alle verwerkingsruimtes. Ook nu konden we een pasklare oplossing bieden die volledig aansluit bij de innovatiebehoeftes van de Bendersen 

Volledig geïntegreerd koel– en verwarmingssysteem 

We namen vanuit Koning Koudetechniek niet alleen de koeltechniek voor onze rekening. We verzorgden ook de gehele winkelverwarming, en we namen de plaatsing van duurzame warmtepompinstallaties mee in ons volledig geïntegreerde systeem. 

De basis van ons koel– en klimaattechniek vormt een centrale koel– en vriesinstallatie op het natuurlijke koudemiddel CO2. Die stuurt alle nieuwe koelmeubels in de winkel aan, net als de diepvrieskasten en diepvrieseilanden die we vanuit Koning Koudetechniek leverden 

Koelcellen van Koning Koudetechniek: ‘essentieel voor de hoogste kwaliteit 

In het magazijn bouwden we nieuwe koelcellen op, die duidelijk in de smaak vielen bij de familie Benders. “We zijn blij met de koelcellen. Die zijn essentieel om ervoor te zorgen dat we straks al onze verse producten op de juiste temperatuur kunnen bewaren, zodat jij altijd kunt genieten van de hoogste kwaliteit”, stond op facebook te lezen. 

Ook de verwarming wordt gevoed vanuit de centrale koelmotorinstallatie. Duurzaam en gasloos, doordat we de koelwarmte, een restproduct bij het koelproces, volledig hergebruiken. 

Op woensdag 13 maart mocht de familie trots de gloednieuwe Jumbo Beej Benders Laurentiusplein openen. “Voor de beste winkelervaring en een unieke, eigentijdse foodbeleving”, liet de familie optekenen, vol Limburgse bescheidenheid 

Dankzij de beste koel– en klimaattechniek, durven we daar vanuit Koning Koudetechniek gerust aan toe te voegen, met onze kenmerkende Brabantse nuchterheid. 

 

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!