Retail - Nederland

Jumbo Budel Hesselberth

De uitdaging kort samengevat

Koeltechnische inrichting van Budelse nieuwbouw-Jumbo van de ons bekende ondernemersfamilie Hesselberth.

Centrale CO2 koel- en vriesinstallatie met warmteterugwinning; energiezuinig koelen en verwarmen vanuit één gekoppeld systeem.

Geïntegreerde klimaattechniek omvat ook de winkelventilatie.

Snelle oplevering: projecttijd van twee weken

De klantvraag

Bij Koning Koudetechniek hebben we een lange band met de familie Hesselberth. Voor vader Will hadden we de Jumbo-supermarkt aan het Capucijnerplein in Budel al een flink aantal jaar in koeltechnisch beheer. Zoon Oswald hielpen we in 2020 met de complete ombouw van zijn Jumbo in Made. Vanuit Koning Koudetechniek vernieuwden we daar de gehele koel- en klimaattechniek. Tegelijkertijd voorzagen we de winkel van energiezuinige winkelverwarming uit restwarmte.
Afgelopen jaar kwam een langgekoesterde wens van Will Hesselberth uit. Na een traject van meer dan tien jaar kreeg hij de vergunning voor de bouw van een compleet nieuwe en dubbel zo grote Jumbo aan de Doctor Ant. Mathijsenstraat in Budel. Die nieuwbouwsupermarkt werd begin dit jaar opgeleverd. Tegelijkertijd ging Jumbo Budel Hesselberth over van Hesselberth; van vader Will naar zoon Oswald.

Bij Koning Koudetechniek kregen we de vraag de compleet nieuwe Jumbo van een passend en toekomstgericht koel- en klimaatsysteem te voorzien.

Onze oplossing 

 

De koeltechniek waarmee we de Jumbo van Oswald Hesselberth in Made inrichtten heeft zich de afgelopen vier jaar bewezen in energieverbruik en bedrijfszekerheid. Die inrichting konden we bij Koning Koudetechniek dan ook prima als blauwdruk nemen voor de nieuw opgeleverde Jumbo in Budel. 

De basis voor de inrichting van die spiksplinternieuwe Jumbo Budel Hesselberth wordt gevormd door een nieuwe CO2 koel- en vriesinstallatie, die centraal alle nieuwe koel- en vriesmeubels in de winkel en de opslagcellen in het magazijn aanstuurt. Van die meubels zijn de diepvrieskasten trouwens zo goed als nieuw; die komen uit ons ruime revisieaanbod. Daarmee koppelen we bij Koning Koudetechniek betrouwbaarheid aan een gunstige kostprijs. 

 

Energiezuinige winkelverwarming uit koelwarmte 

De centrale CO2 koel- en vriesinstallatie fungeert ook als milieuvriendelijke motor van de winkelverwarming. Tijdens het koelproces komt namelijk warmte vrij, die we via een warmtewisselaar slim inzetbaar maken voor het verwarmingssysteem. Dat is extreem energiezuinig en efficiënt, zelfs een gasaansluiting is in het nieuwe pand overbodig.  

Tot slot zorgden we met Koning Koudetechniek voor een uitgekiend ventilatiesysteem, waarmee we het winkelklimaat van Jumbo Budel Hesselberth helemaal afmaakten. 

Begin mei, amper twee weken nadat onze monteurs aan hun klus begonnen, konden we ons koel- en klimaatsysteem opleveren.  

Tot vreugde en tevredenheid van de familie Hesselberth. Die stond na al die jaren wachten te popelen om de gloednieuwe Jumbo aan de Doctor Ant. Mathijsenstraat te openen voor het Budelse winkelpubliek. 

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!