Retail - Nederland

Jumbo Heerlen Heerlerheide

De uitdaging kort samengevat

Complete ombouw van Jan Linders naar Jumbo binnen drie weken

Kwaliteit Koning Koudetechniek bewijst zich: tweede leven voor koeltechniek

Nieuwe winkelinrichting met duurzaam gereviseerde koel- en vriesmeubels

De klantvraag

Hoe maak je van een goed lopende Jan Linders een bloeiende Jumbo? Of: Hoe breng je een eigentijdse supermarkt nog meer bij de tijd, liefst met overzichtelijke inspanningen?
Die vraag krijgen we bij Koning Koudetechniek de laatste tijd met enige regelmaat. De Zuid-Nederlandse supermarktketen Jan Linders heeft een deal gesloten met Albert Heijn, waarbij alle filialen omgebouwd worden naar Albert Heijn Jan Linders. Op enkele uitzonderingen na; als er bijvoorbeeld al een Albert Heijn-vestiging dicht in de buurt lag.
Zoals in het Heerlense stadsdeel Heerlerheide, waar de Jan Linders aan de Ganzeweide omgetoverd werd tot de jongste tak aan de Jumbo-boom. Vanuit Koning Koudetechniek mochten we dit project van A tot Z begeleiden en mee vormgeven.

Onze oplossing

Jan Linders is een oude bekende van ons bij Koning Koudetechniek, zo ook het filiaal in Heerlerheide. In 2017 richtten we deze winkel nog compleet nieuw in met energiezuinige koel- en vriesmeubels uit onze eigen Koning Koudetechniek meubellijn. Bij die verbouwing vernieuwden we bovendien de complete koeltechnische installatie, waarbij we ook de winkelverwarming meenamen in onze werkzaamheden.

Tweede leven bewijst langdurige kwaliteit van Koning Koudetechniek

Bij deze nieuwe ombouw bewees zich de kwaliteit van onze projecten en producten weer eens. De centrale koel- en vriesinstallatie, die werkt op het natuurvriendelijke koudemiddel CO2, konden we na zes jaar intensief gebruik probleemloos opnieuw inzetten. Onze monteurs hoefden, ivm koelcapaciteit, enkel een koel- en vriescompressor te vervangen.

Met een net zo gerust hart gunden we de opslagcellen in het magazijn, zowel vries als koel, een tweede leven.

Nieuwe winkelinrichting met duurzaam gereviseerde koel- en vriesmeubels

En ook de koel- en vriesmeubels kunnen wat ons betreft nog een tweede leven lang bogen op hun ervaring als energiezuinig vrieseiland, koelwandmeubel of vrieskast. Om een probleemloze werking te garanderen onderwierpen we ze wel aan een revisie, waarbij alle kritische onderdelen nagekeken en indien nodig vervangen werden.

Tot slot de winkelverwarming. Die werkt al sinds 2017 duurzaam en energiezuinig op restwarmte uit het koelproces. Daar wilden we bij de verbouwing natuurlijk weinig aan veranderen. We verhingen alleen de heaters, in lijn met de vernieuwde winkelindeling volgens de jongste Jumbo-formule.

Op woensdag 13 december, amper drie weken na start van de verbouwing, ging de compleet nieuwe supermarkt aan de Ganzeweide in Heerlerheide open voor een bloeiende periode als Jumbo. “Wij hebben er onwijs veel zin in”, liet het team vooraf weten op ‘de socials’. Met zo’n hypermoderne en comfortabele winkel kunnen we ons dat bij Koning Koudetechniek helemaal voorstellen.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!