Retail - België

Jumbo Lommel

De uitdaging kort samengevat

Compleet nieuwe supermarkt van 2.500 m2

Nieuwe inrichting met koelmeubels en vrieskasten van Koning Koudetechniek

Warmtepompsysteem voor verwarming kantoren en kantine

De klantvraag

Jumbo is hard op weg om de activiteiten in België flink uit te breiden. Sinds 25 oktober 2023 is ‘De beste service met een glimlach’ ook in het Belgisch Limburgse Lommel te krijgen. Daar bouwde Jumbo een gloednieuw filiaal met een winkeloppervlak van maar liefst 2.500 m2. Het nieuwbouwpand aan de Koning Leopoldlaan, op wandelafstand van het centrum, werd eind van de zomer opgeleverd, waarna Jumbo met de inrichtingswerkzaamheden kon starten. Bij Koning Koudetechniek kregen we de vraag of we de complete koel- en klimaattechniek voor onze rekening konden nemen.

Onze oplossing

Als onze ingenieurs een compleet inrichtingsplan mogen maken voor een casco-winkelpand beginnen hun koeltechnische neuzen vanzelf te krullen. Dat gold zeker voor de Jumbo in Lommel, waar met 2.500 m2 alle ruimte was om een compleet op maat getekend koel- en klimaatsysteem af te leveren.

De winkelvloer wordt opgesierd door nieuwe koelmeubels en vrieskasten en in het magazijn bouwden we ruime bewaarcellen op, zowel voor koel- als diepvriesopslag.

Prefab koelmachine bespaart dure bouwtijd

Voorafgaand aan de inrichtingswerkzaamheden bouwden we bij Koning Koudetechniek al een centrale koel- en vriesinstallatie compleet op, volledig afgestemd op de benodigde koelcapaciteit en de verschillende temperatuurvragen van de winkelmeubels en de opslagcellen. Ook de leidingbanen werden vooraf al zoveel mogelijk in onze eigen werkplaats voorbereid. Dat levert het grote voordeel op dat we de centraal gestuurde koel- en vriesinstallatie snel en nauwkeurig konden plaatsen en koppelen aan de meubels en cellen, wat natuurlijk significant scheelt in de bouwtijd.

Warmtepompsysteem voor verwarming kantoren en kantine

Naast de koeltechniek leverden we vanuit Koning Koudetechniek ook de klimaattechniek voor het Jumbo-pand, waarbij we een warmtepomp installeerden voor duurzame verwarming van de kantine en kantoren.
Op woensdag 13 december kon de Jumbo in Lommel voor de allereerste keer de deuren openzetten. Met een glimlach, zoals wij ook bij Koning Koudetechniek onze service verlenen.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!