Retail - Nederland

Lidl Rijen

De uitdaging kort samengevat

Compleet nieuwe koeltechniek voor compleet nieuwgebouwd Lidl-filiaal

Centrale CO2 koel- en vriesinstallatie vanwege bouwprocessen vooruitlopend geplaatst

Stijlvolle winkelinrichting met nieuwe wandkoelmeubels en topvriezers van Koning Koudetechniek

Ook opslagcellen in het magazijn nauwkeurig en bedrijfszeker gekoeld uit centraal systeem

De klantvraag

Opnieuw mochten we met Koning Koudetechniek een Lidl-filiaal voorzien van geheel nieuwe koeltechniek. Ditmaal deed de discount-keten een beroep op onze expertise voor de vestiging in het Brabantse Rijen. Een mooi project, omdat de Lidl verhuisde van een te krap pand naar een nieuwe en ruime locatie midden in het dorpshart. Daar werd een compleet nieuwe winkel gebouwd, met daarboven appartementen. Alle ruimte dus voor onze werkzaamheden, zou je zeggen.

Onze oplossing 

Dat bleek niet helemaal waar. De ruimte waar we onze centrale CO2 koel- en vriesinstallatie hadden voorzien, zou vanwege de bouw van een aantal binnenmuren nagenoeg onbereikbaar worden. Gelukkig had onze projectplanning dat snel in de gaten. Vanuit Koning Koudetechniek losten we dit op door het hart van ons koel- en vriessysteem al vooraf op te bouwen en in januari op de beoogde locatie te installeren, vooruitlopend op de rest van onze werkzaamheden. 

 

Nieuwe wandkoelmeubels en topvriezers 

Vervolgens kwamen onze monteurs in maart terug om het gloednieuwe Lidl-filiaal van passende, nieuwe koeltechniek te voorzien. In het magazijn rustten we de opslagcellen uit met de juiste koel- en vriestechniek. De winkelvloer wordt gesierd door nieuwe wandkoelmeubels en topvriezers uit onze eigen Koning Koudelijn. 

Daarmee zorgen we met Koning Koudetechniek al voor een prettig winkelklimaat. En ook in temperatuur dragen we daar aan bij. Via een uitgekiend systeem van warmteterugwinning wordt de restwarmte uit het koelproces toegevoegd aan het verwarmingssysteem. Dat scheelt Lidl flink in de energierekening. Maar bovenal draagt het bij aan de duurzaamheid. En dat is, midden in het dorpshart van Rijen, natuurlijk goed nieuws. 

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!