Retail - Nederland

Plus Klimmen

De uitdaging kort samengevat

Ombouw van Jan Linders naar Plus supermarkt

Hergebruik bestaande koelinstallatie en koelmeubels

Lekbakken van coating voorzien

Plaatsing gereviseerde koelinstallatie

De klantvraag

Inmiddels zijn we expert in het supersnel ombouwen van supermarkten. Zo bouwden we in Weert en Boxmeer de ‘Jan Lindersen’ om naar ‘Plussen’. Nu mochten we aan de slag in het Limburgse Klimmen voor de ombouw van de supermarkt van Tim en Joyce Janssen. Tim en Joyce kenden we al langer. Voor hun Plus supermarkt in Voerendaal onderhouden wij namelijk hun koel- en vriesinstallatie. Van Tim en Joyce de vraag of wij hun Jan Linders in Klimmen koeltechnisch wilden ombouwen naar een ‘up-to-date’ installatie voor de Plus? Daar zeiden wij natuurlijk geen nee tegen.

Onze oplossing

Zoals altijd bekijken wij allereerst hoe de bestaande koel- en vriesinstallaties eruitzien. Met als uitgangspunt: zoveel mogelijk gebruikmaken van de bestaande installatiecomponenten. Wel zo duurzaam: zowel voor het milieu als voor de portemonnee.

Wel zo duurzaam

Goed nieuws voor Tim en Joyce: we hebben bijna alles opnieuw kunnen inzetten. Zowel vanuit de bestaande installaties als vanuit onze eigen occasion voorraad. Zo staat er nu een nieuwe(re) CO2 installatie, een duurzaam gereviseerde wel te verstaan. Verder is het leidingwerk volledig vernieuwd, zijn alle koelmeubels schoongemaakt middels een dieptereiniging en voorzagen we een aantal lekbakken van een coating.

 

Omvangrijk project

Bijzonder bij Plus Klimmen was dat het bestaande systeemplafond bleef hangen en onze koelmonteurs al het nieuwe leidingwerk in het plafond inwerkten. Ook niet alledaags was het openzagen van het dak van de machinekamer om de nieuwe CO2-installatie te kunnen plaatsen. Mooie uitdagingen waar wij onze hand niet voor omdraaien. Sterker nog, juist dat maakt ons werk zo boeiend en leuk.

Na een superkorte verbouwing konden Tim en Joyce hun splinternieuwe Plus op woensdag 6 december openen. En onze koeltechnici? Zij zijn weer volop aan de slag met de volgende uitdaging.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!