Retail - Nederland

Vomar Amsterdam

De uitdaging kort samengevat

Eerste Vomar Voordeelmarkt voor Koning Koudetechniek

Logistieke uitdaging aan drukke Middenweg in Watergraafsmeer

Stijlvolle winkelinrichting met nieuw koelmeubilair

Duurzame winkelverwarming dankzij slimme oplossingen

De klantvraag

Aan de Middenweg, notabene één van de drukste doorgaande wegen van Watergraafsmeer, ligt de Vomar-supermarkt. Die winkel kon wel een metamorfose gebruiken. Bij Koning Koudetechniek kregen we de vraag om de metamorfose mee vorm te geven.

Onze oplossing

Bij Koning Koudetechniek hanteren we een koers die is gebouwd op leverbetrouwbaarheid, kwaliteit in onze slimme, technische oplossingen, duurzaamheid en snelle service. Daarmee overtuigden we ook supermarktketen Vomar Voordeelmarkt, voornamelijk actief in de de provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht. De vestiging aan de Middenweg in Amsterdam is het eerste filiaal dat we met Koning Koudetechniek mochten verbouwen. En die verbouwing was ook direct ‘full monty’; de hele winkel ging compleet op de schop.

Duurzaam nieuwe winkelinrichting met gereviseerde vrieskasten

Vanuit Koning Koudetechniek gaven we de Vomar Amsterdam een stijlvol nieuw gezicht door het plaatsen van nieuwe wandkoelmeubels, viertrapskoelmeubels en uitnodigende koeltoonbanken. Diepvrieskasten, door onze specialisten technisch en optisch voor honderd procent gereviseerd, maken de winkelinrichting duurzaam af.

Centrale winkelkoeling vanuit parkeerkelder

Een uitdaging vormde het plaatsen van de centrale koel- en vriesinstallatie in het pand aan de drukke Middenweg. Vanwege ruimtegebrek kreeg deze een plek in de parkeerkelder onder de winkel, wat natuurlijk consequenties had voor de buitenverdamper, gaskoeler en het leidingwerk. In het krappe magazijn vonden we wél plaats voor de opbouw van nieuwe koel- en vriesopslagcellen.
Voor verwarming van de Vomar droegen we vanuit Koning Koudetechniek energievriendelijke en -dus- duurzame oplossingen aan. Zo wordt het luchtgordijn bij de winkelentree volledig gevoed uit restwarmte van het koelproces. De kantine en kantoren rustten we uit met warmtepompen.
Op woensdag 29 november opende de compleet vernieuwde Vomar in de Amsterdams wijk Watergraafsmeer de deuren, naar volle tevredenheid van de winkeleigenaren.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!