Uniek: engineering unitbouw in eigen beheer

Bij Koning Koudetechniek zijn we trots op onze unitbouw afdeling. We ontwerpen en monteren op maat gemaakte koel- en vriesinstallaties.

Koning Koudetechniek ontwerpt op maat CO2 koelsystemen in onze werkplaats in Bakel. Onze unitbouw kenmerkt zich met een heel hoog afwerkingsniveau en service-vriendelijke opbouw. De units worden voorbereid in de werkplaats en in bedrijf gesteld op locatie. Eenmaal aangesloten en geïnstalleerd zijn al onze medewerkers op de hoogte van de opbouw van jouw koel- vriesinstallatie. Dit zorgt er bij servicevragen of problemen voor dat een directe oplossing nooit lang op zich laat wachten.

Opbouw volgens laatste ontwikkelingen in de markt

De CO2 koelsystemen worden duurzaam ontworpen door eigen engineers en worden door gespecialiseerde mensen opgebouwd uit veel verschillende componenten tot een zelfontwikkeld frame, werkend op natuurlijk CO2 koudemiddel. Warmtewisselaars en het meetpaneel worden geplaatst, waarna met precisiewerk alle componenten worden gemonteerd. Alle componenten onderhevig aan hoge drukken worden middels RVS lassen met elkaar verbonden. Tot slot wordt in de werkplaats een zelf ontworpen schakelkast op de installatie aangesloten. De installatie wordt vervolgens op locatie in bedrijf gesteld. Dat betekent: alle temperaturen zijn goed af te lezen in het Uniserver systeem dat draait in onze Koningkoude Meldkamer.

De voordelen van onze unitbouw:

  • Flexibiliteit door maatwerk
  • Kwalitatief hoogwaardig
  • Snelle levertijden
  • Service-vriendelijke opbouw
  • In geval van calamiteiten onderdelen uit voorraad leverbaar
  • Gebruik natuurlijk koudemiddel voor elk project
  • Gebouwd volgens de laatste marktontwikkelingen
  • Zeer duurzaam dankzij warmteterugwinning

Duurzaamheid staat voorop

Duurzaamheid staat bij ons voorop en dat zie je terug in alles! Vooral bij ons eigen pand komt het duidelijk naar voren; wij zijn namelijk met A++++ energielabel gelabeld. Dit omdat we zelfvoorzienend zijn door onze zonnepanelen en daar zijn we meer dan trots op!

CO2 IS ENERGETISCH EEN HEEL GOED KOUDEMIDDEL

“We moeten als sector niet voor de gemakkelijke weg van HFK’s kiezen”, vindt Bart van der Wekken, hoofd koeltechniek bij Koning Koudetechniek. Hij ziet meer heil in natuurlijke koudemiddelen, en CO₂ in het bijzonder.
Lees hier het artikel op de site van RCCK&L

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×