Utiliteit - Nederland

GEA Food Solutions Bakel

De uitdaging kort samengevat

Optimaal werkklimaat in kantoorpand van twee verdiepingen

Energiezuinig koel- en verwarmingssysteem inclusief ventilatie

Centrale hoofdbediening met individuele instellingsmogelijkheden

Bedrijfszekerheid dankzij 24/7 online monitoring

De klantvraag

Een energiezuinig en bedrijfszeker klimaatsysteem voor het ruime kantoorpand waar het personeel zijn werk doet. Dat was kortweg de vraag die onze buurman GEA Food Solutions ons stelde. Een buurman helpen we natuurlijk graag. En dus sloegen we bij Koning Koudetechniek direct aan het tekenen voor het meest optimale werkklimaat.

GEA Food Solutions is met ruim 425 werknemers één van de grootste werkgevers in Gemert-Bakel. De Bakelse locatie, die autonoom opereert binnen multinational GEA, ontwikkelt en bouwt productiemachines voor de voedselindustrie wereldwijd.

Het bestaande klimaatsysteem in de kantooromgeving was sterk verouderd en onderhevig aan storingen. Dus meldde manager Marcel Verbers zich bij Koning Koudetechniek met de vraag naar een nieuw en state-of-the-art koel- en verwarmingssysteem.

Onze oplossing

Het ruim opgezette kantoorpand van GEA Food Solutions telt twee verdiepingen, waarbij de diverse afdelingen verdeeld zijn over verschillende kantoortuinen. Dat stelt eisen aan de werking van het klimaatsysteem. Aan de ene kant wil je het systeem zoveel mogelijk standaardiseren. Tegelijkertijd wil je de temperatuur in elke ruimte individueel kunnen aanpassen. 

Centrale hoofdbediening met individuele instellingsmogelijkheden 

Vanuit Koning Koudetechniek zorgden we voor één volledig geïntegreerd systeem met centrale hoofdbediening. Verdeeld over de verschillende kantoorruimtes plaatsten we 23 afzonderlijke airco-units. Vier buitendelen, twee per verdieping, zorgen voor afvoer van de warme lucht. 

De binnenunits kunnen zowel koelen als verwarmen, wat de mogelijkheid geeft elke ruimte te voorzien van het meest optimale werkklimaat. Dat werkt perfect; Als de zon op de ene kant van het gebouw staat kun je daar de ruimtes koelen. Terwijl de andere kant van het pand juist verwarmd wordt. Dat verwarmen gaat zelfs zo goed, dat het verouderde systeem met gasketel en radiatoren volledig kon worden ontmanteld. 

Het GEA-personeel heeft natuurlijk een helder en fris hoofd nodig om tot de meest briljante foodsolutions te komen. We namen daarom ook de ventilatie mee in ons klimaatsysteem, zodat de lucht niet alleen de juiste temperatuur heeft, maar ook nog eens maximaal vers is.  

Bedrijfszekerheid dankzij 24/7 online monitoring 

Tot slot sloten we het hele systeem aan op onze online meldkamer. Mocht er onverhoopt iets misgaan, dan is onze storingsdienst snel ter plaatse.

Uiteindelijk zaten onze installateurs slechts een kleine zes weken bij onze buurman binnen. Ze deden hun werk bovendien zo, dat de bestaande bedrijfsprocessen niet werden geschaad en de medewerkers van GEA Food Solutions zo min mogelijk werden gestoord in hun dagelijkse kantoorwerk. 

Het leverde ons een welgemeend compliment op van Marcel Verbers: Hij roemde onze jongens om de nette manier van werken en hun zorgvuldige aanpak. Kijk, bij zo’n buurman kun je aankloppen. (En hij bij ons.) 

Uitgelicht Klantverhaal

GEA Food Solutions Bakel

“Met de complimenten van buurman Marcel”

‘Waarom Koning Koudetechniek? Prijs, kwaliteit, snelheid én ze zitten dichtbij.’ Dat zegt Marcel Verbers, facility manager bij GEA Food Solutions Bakel B.V.: een bedrijf dat productiemachines voor de voedselindustrie ontwikkelt en bouwt. Een wereldspeler van formaat en ook onze overbuurman.

Lees het klantverhaal

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!