Utiliteit - Nederland

Landmark Arnhem

De uitdaging kort samengevat

Centrale koeling voor professionele grootkeuken

Bedrijfszekere installatie op buitenlocatie

Nieuwe koel- en vriesopslagcellen

Vruchtbare samenwerking met horeca-specialist Metos

De klantvraag

‘Een multi-tenant kantoorpand in een markant gebouw, volledig duurzaam gemoderniseerd en met een uitgebreid horeca- en serviceconcept.’ Het is een hele mond vol wat project Landmark in Arnhem belooft. Het iconische pand aan de Rijksweg, dat voorheen huisvesting gaf aan OHRA- verzekeringen, wordt compleet verbouwd om in de nabije toekomst plek te bieden aan nieuwe bedrijvigheid. Het stervormige gebouw verwent de zakelijke huurders met een ‘all-day bar’ voor ‘verse koffiespecialiteiten en versnaperingen’ en een restaurant met uitgebreide horeca-faciliteiten.

Metos, specialist in het inrichten van hoogwaardige, professionele keukens, is aan zet om dat horeca-concept achter de schermen vorm te geven.

Wij werkten we al vaker succesvol samen met Metos, onder andere bij de herinrichting van het prestigieuze Hotel Okura in Amsterdam. Ook voor deze koelklus riep Metos de hulp van onze koelspecialisten in.

Onze oplossing

We gaan in het Landmark-gebouw iets doen wat nog vrij uniek is in de wereld van de grootkeukens, maar waar we bij Koning Koudetechniek meer dan ruime ervaring in hebben. We gaan alle gevraagde koelingen gebruiksspecifiek en nauwgezet aansturen vanuit één centrale CO2 koel- en vriesinstallatie. Dat is bedrijfszekerder, efficiënter en duurzamer dan het toepassen van losstaande koelingen. Dat is pas echte koeltechniek!

Centrale koeling voor werkbanken, wandmeubels en opslagcellen

Vanuit de centrale installatie koelen we de diepvries- en koel-opslagcellen die we met Koning Koudetechniek in het gebouw opbouwden. Net als de gekoelde werkbanken en wandmeubels die door Metos in de verwerkingsruimtes en het restaurant zijn geplaatst.

Koning Koudemonteurs op grote hoogte

Voor plaatsing van de centrale koel- en vriesinstallatie, op het natuurlijke koudemiddel CO2, haalden we een trucje uit. In het kantoorgebouw zelf was daarvoor geen plaats, dus stegen onze Koning Koudemonteurs naar grote hoogte. Dit keer letterlijk. De installatie kreeg een plekje op een twintig meter hoog dak, duurzaam en bedrijfszeker ingepakt tegen alle weer- en windinvloeden.

Tot slot zorgden we voor CO2-detectie in de keuken, het restaurant en de machineruimte. Daarmee scoort onze installatie niet alleen hoog op duurzaamheid en bedrijfszekerheid, maar is ook een gezond binnenklimaat verzekerd.

‘Dankzij een fysieke verduurzaming, een volledig nieuwe inrichting en een onderscheidend service- en hospitality concept is Landmark Arnhem klaar voor een nieuwe toekomst’, laat het bedrijfsbericht weten. ‘Verduurzaming, onderscheidend en klaar voor de toekomst.’ Daar hebben we vanuit Koning Koudetechniek niks aan toe te voegen.

Uitgelicht Klantverhaal

DCD Projects

“Ze zijn goed in alle projectfases, dat is heel bijzonder”

Dat zegt Nathalie Bockhoudt, technisch ontwikkelaar bij DCD (=Dutch City Development). Een bedrijf dat met name in stedelijke gebieden als de Randstad en Midden- en Zuid-Nederland vastgoedprojecten, zoals hotels en grote kantoorpanden, ontwikkelt en realiseert. Voor de renovatie van een groot kantoorpand in Arnhem werkte DCD voor het eerst samen met Koning Koudetechniek. Hoe dat beviel? Je leest het hier.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!