Pesch Duitsland

is een Duitse aardappel- en wortelproducent. We gaven 3 enorme opslagloodsen een uitgekiend klimaatsysteem. De krachtige installatie houdt zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid op perfect conserveringsniveau.

  • Klantnaam Heiner Pesch Erkelenz Duitsland
  • Datum Week 44 2020
  • Type installatie CO2 installatie 400kW
  • Branche agro-food

Met Koning Koudetechniek rondden we onlangs een technisch uitdagend project af in Duitsland. We voorzagen drie gloednieuwe opslagloodsen van de familie Pesch van een kwalitatief hoogwaardig klimaatsysteem, zodat zij haar aardappel- en worteloogst perfect kan conserveren. De motor van dat systeem is een CO2 koelinstallatie met een vermogen van liefst 400kW. Die plaatsten we centraal tussen de opslaghallen van 4500m2. Via een ingenieus pompsysteem worden 32 verdampers aangestuurd die nauwgezet zijn verdeeld over de twee aardappelloodsen en de wortelopslag. In samenwerking met een derde partij werd de aardappelopslag bovendien voorzien van steunventilatie. Zo zorgden we bij Koning Koudetechniek voor temperatuur en luchtvochtigheid van Duitse kwaliteit.

Compleet klimaatsysteem van Koning Koudetechniek voor groente-opslag

Hoe houden we 8000 ton aardappelen en 3000 kisten met wortelen op de juiste manier gekoeld?” Die vraag kregen we van de familie Pesch uit het plaatsje Erkelenz net over de Duitse grens. Bij Koning Koudetechniek zagen we direct een mooie uitdaging in die vraag. De grote Duitse aardappel- en wortelproducent moest zijn bedrijfshallen noodgedwongen verplaatsen vanwege de komst van een bruinkoolinstallatie. Dat gaf ons bij Koning Koudetechniek de kans om de drie nieuwbouwhallen te voorzien van het perfecte conserveringsklimaat. Om aardappelen en wortels goed te bewaren is namelijk niet alleen een juiste en constante koeltemperatuur belangrijk. Het klimaatsysteem moet ook de luchtvochtigheid en ventilatie bewaken, zodat er geen droogte optreedt. Vanuit Koning Koudetechniek zorgden we voor dat complete systeem. Tussen de hallen in plaatsen wij, netjes opgesteld in een beschermende zeecontainer, onze CO2 koelinstallatie met een koelvermogen van 400kW. Een slim ontwikkeld pompsysteem geeft de groentes geen kans om uit te drogen, dankzij 32 zorgvuldig in de opslagloodsen uitgetekende CO2-verdampers. Steunventilatie maakt de installatie compleet.

König Kalt Technik sagt: ‘Schön!’

De aardappel- en worteloogst is inmiddels in volle gang. De nieuwe hallen zijn al volgereden met de beloofde 8000 ton aardappelen. Komende weken komen daar nog 3000 kisten wortels bij. De familie Pesch kan zich volledig op die oogst concentreren. Dankzij ons klimaatsysteem hoeft ze zich geen zorgen te maken over de opslag. Bij König Kalt Technik vinden we dat einfach: ’Schön!’.

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×