Agro - Duitsland

Pesch Duitsland

De uitdaging kort samengevat

CO2 koelinstallatie met een vermogen van 400 kW

Via een ingenieus pompsysteem worden 32 verdampers aangestuurd

Juiste en constante koeltemperatuur

Klimaatsysteem bewaakt ook luchtvochtigheid en ventilatie

De klantvraag

''Hoe houden we 8000 ton aardappelen en 3000 kisten met wortelen op de juiste manier gekoeld?” Die vraag kregen we van de familie Pesch uit het plaatsje Erkelenz net over de Duitse grens. Bij Koning Koudetechniek zagen we direct een mooie uitdaging in die vraag. De grote Duitse aardappel- en wortelproducent moest zijn bedrijfshallen noodgedwongen verplaatsen vanwege de komst van een bruinkoolinstallatie. Dat gaf ons bij Koning Koudetechniek de kans om de drie nieuwbouwhallen te voorzien van het perfecte conserveringsklimaat.

De oplossing

We voorzagen drie gloednieuwe opslagloodsen van de familie Pesch van een kwalitatief hoogwaardig klimaatsysteem, zodat zij haar aardappel- en worteloogst perfect kan conserveren. De motor van dat systeem is een CO2 koelinstallatie met een vermogen van liefst 400kW. Die plaatsten we centraal tussen de opslaghallen van 4500m2.

Temperatuur en luchtvochtigheid van Duitse kwaliteit

Via een ingenieus pompsysteem worden 32 verdampers aangestuurd die nauwgezet zijn verdeeld over de twee aardappelloodsen en de wortelopslag. Zo krijgen de groentes geen kans om uit te drogen. In samenwerking met een derde partij werd de aardappelbewaring  bovendien voorzien van steunventilatie. Zo zorgden we bij Koning Koudetechniek voor temperatuur en luchtvochtigheid van Duitse kwaliteit.

Compleet klimaatsysteem van Koning Koudetechniek voor groente-opslag

Om aardappelen en wortels goed te bewaren is niet alleen een juiste en constante koeltemperatuur belangrijk. Het klimaatsysteem moet ook de luchtvochtigheid en ventilatie bewaken, zodat er geen droogte optreedt.

De aardappel- en worteloogst is inmiddels in volle gang. De nieuwe hallen zijn al volgereden met de beloofde 8000 ton aardappelen. Komende weken komen daar nog 3000 kisten wortels bij. De familie Pesch kan zich volledig op die oogst concentreren. Dankzij ons klimaatsysteem hoeft ze zich geen zorgen te maken over de opslag. Bij König Kalt Technik vinden we dat einfach: ’Schön!’.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!