Utiliteit - Nederland

Hotel Valies

Airconditioning met CO2 warmtepomp

De uitdaging kort samengevat

Alle hotelkamers zijn voorzien van verwarming, koeling en ventilatie

Drie grote luchtbehandelingskasten conditioneren verschillende ruimtes

CO2-warmtepompen zorgen voor een energiezuinige warmwatervoorziening

De klantvraag

Het nieuw te bouwen Hotel Valies is verrezen op één van de mooiste plekken van Roermond. Het vijf verdiepingen tellende gebouw krijgt 73 kamers en 10 gezamenlijke ruimtes. De locatie, Loesbleik, biedt uitzicht op de Roer. Het hotel is met name gericht op families en krijgt een inrichting die geïnspireerd is op de art deco stijl uit de vorige eeuw. De gebouwtechniek is juist bijzonder toekomstgericht en vooruitstrevend. Zo is het hele hotel ‘all electric’ gebouwd, waardoor een gasvoorziening overbodig is. Hotel Valies vroeg of Koning Koudetechniek de complete airconditioning/verwarming, klimaatbeheersing en warmwatervoorziening wilde verzorgen.

Onze oplossing

Natuurlijk wilden we dat! We hebben daartoe alle 73 hotelkamers voorzien van verwarming, koeling en ventilatie. Met drie grote luchtbehandelingskasten, uitgerust met warmtepomp-units, conditioneren we de lounge-ruimte, ontbijtzaal en kinderkamers. Tot slot hebben we CO2-warmtepompen geïnstalleerd, waarmee we de complete warmwatervoorziening in het hotel energiezuinig waarborgen.

Bij Koning Koudetechniek zijn we van alle markten thuis. Mede dankzij ons kunnen de gasten van Valies straks genieten van een aangenaam en duurzaam hotelklimaat.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!