Konings-Zuivel

verzorgt de verkoop en distributie van Europese zuivel en koelverse zuivelproducten aan de Nederlandse retail, foodservice en industrie. Vanuit het nieuwe distributiecentrum wordt de selectie, inkoop, beheer en vervoer van zowel merk- als private label-producten geregeld.

  • Klantnaam Koningszuivel
  • Datum Week 22 2019
  • Type installatie CO2 installatie met WTW
  • BVO 8835 m²
  • Branche industrie

Alsof het zo had moeten zijn: Koning Koudetechniek (KKT) zorgt voor de koelinstallatie in het nieuwe, gigantische distributiecentrum van Konings-Zuivel. In Bleiswijk heeft de zuivel distributeur een complex ter grootte van 8835 vierkante meter geopend.

Een mooi project voor KKT. Dat hier een grote koelinstallatie van 480 kW heeft geïnstalleerd. Hierop zijn diverse grote koelcellen en verwerkingsruimtes aangesloten, waaronder een grote zogeheten ambient cel. Deze houdt naast de temperatuur ook de luchtvochtigheid op peil. Al het leidingwerk is voorzien van speciale Mylar folie-isolatie, zodat er zo min mogelijk koudeverlies wordt geleden en hygiënisch verantwoordt. Ook zijn de koelcellen van luchtverversing voorzien. De kantoren worden vanuit de centrale CO2-koelinstallatie in de zomer gekoeld via de airconditioning en in de winter verwarmd dankzij de restwarmte. Wel zo duurzaam.

Hoogwaardige kwaliteit, in een toch zeer kort bouwtraject

Koning Koudetechniek is een bedrijf dat staat voor kwaliteit. Tegenwoordig staan alle bouwprojecten onder tijdsdruk. Het grote voordeel is dat we al lange tijd werkzaam zijn in de retail en weten hoe we moeten omgaan met tijdsdruk. Koning Koudetechniek heeft zich hier helemaal op ingericht en hebben alle faciliteiten in eigen huis. We hebben eigen transport, eigen machinebouw, een kwalitatief hoog prefab leidingstelsel en een ervaren groep vakmensen.
Omdat we 60% van de werkzaamheden in de werkplaats voorbereiden hebben we een kortere doorlooptijd van opdracht tot het moment dat onze installatie in bedrijf gaat. We starten met het engineren van een project middels een zeer ervaren team. In onze werkplaats bouwen we een CO2-installatie met complete warmteterugwinning helemaal op maat gemaakt naar wens van de klant. Het leidingstelsel, de ruimtekoelers en de gaskoeler worden prefab gebouwd in onze speciaal ingerichte werkplaats.

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×