Industrie & Food - Nederland

Konings-Zuivel

CO2 installatie met WTW

De uitdaging kort samengevat

Koelinstallatie van 480 kW

Ambient cel houdt naast de temperatuur ook de luchtvochtigheid op peil

Duurzaam: kantoren worden vanuit de CO2 koelinstallatie gekoeld én verwarmd

Korte doorlooptijd dankzij merendeel voorbereiding van werkzaamheden in de werkplaats

De klantvraag

Konings-Zuivel verzorgt de verkoop en distributie van Europese zuivel en koelverse zuivelproducten aan de Nederlandse retail, foodservice en industrie. Vanuit het nieuwe distributiecentrum wordt de selectie, inkoop, beheer en vervoer van zowel merk- als private label-producten geregeld. In Bleiswijk heeft de zuivel distributeur een complex ter grootte van 8.835 vierkante meter geopend.

De oplossing

Een mooi project voor Koning Koudetechniek dat hier een grote koelinstallatie van 480 kW heeft geïnstalleerd. Hierop zijn diverse grote koelcellen en verwerkingsruimtes aangesloten, waaronder een grote zogeheten ambient cel. Deze houdt naast de temperatuur ook de luchtvochtigheid op peil.

Al het leidingwerk is voorzien van speciale Mylar folie-isolatie, zodat er zo min mogelijk koudeverlies wordt geleden. Én het is ook nog eens hygiënisch verantwoord. Ook zijn de koelcellen van luchtverversing voorzien. De kantoren worden vanuit de centrale CO2 koelinstallatie in de zomer gekoeld via de airconditioning en in de winter verwarmd dankzij de restwarmte. Wel zo duurzaam.

Hoogwaardige kwaliteit, in een toch zeer kort bouwtraject

Koning Koudetechniek is een bedrijf dat staat voor kwaliteit. Tegenwoordig staan alle bouwprojecten onder tijdsdruk. Het grote voordeel is dat we al lange tijd werkzaam zijn in de retail en weten hoe we moeten omgaan met tijdsdruk. Koning Koudetechniek heeft zich hier helemaal op ingericht en hebben alle faciliteiten in eigen huis. We hebben eigen transport, eigen machinebouw, een kwalitatief hoog prefab leidingstelsel en een ervaren groep vakmensen.

Omdat we 60% van de werkzaamheden in de werkplaats voorbereiden hebben we een kortere doorlooptijd van opdracht tot het moment dat onze installatie in bedrijf gaat. We starten met het engineeren van een project middels een zeer ervaren team. In onze werkplaats bouwen we een CO2 installatie met complete warmteterugwinning helemaal op maat gemaakt naar wens van de klant. Het leidingstelsel, de ruimtekoelers en de gaskoeler worden prefab gebouwd in onze speciaal ingerichte werkplaats.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!