Retail - Nederland

Plus Greidanus Emmeloord

De uitdaging kort samengevat

Ombouw van Coop naar Plus in amper drie weken tijd

Centrale koel- en vriesinstallatie op natuurlijk koudemiddel CO2

Energiezuinig en duurzaam verwarmingssysteem via teruggewonnen warmte uit koelproces, aanvullende warmtepompen voor kantoorruimtes en kantine

Ook duurzaam: Hergebruik bestaande vrieskasten, na technische en optische revisie én ombouw voor gebruik van CO2 als koudedrager

De klantvraag

Met Koning Koudetechniek zijn we vaste bouwpartner van Plus-supermarkten voor één van de grootste ombouwoperaties in Nederland. Na een fusie in 2022 worden vrijwel alle Coops in ons land, zo’n 300 in totaal, omgetoverd tot frisse Plus-winkels.

Ook de supermarkt van Sybolt Greidanus in Emmeloord ging van Coop-oranje naar Plus-groen. Daarbij kleurde niet alleen de gevel groen. De eigenzinnige supermarktondernemer greep de gelegenheid aan om zijn winkel direct ook klaar te maken voor een groene toekomst, met een compleet geïntegreerd, energiezuinig én duurzaam koel- en verwarmingssysteem.

Onze oplossing

Onze monteurs leverden in Emmeloord opnieuw een prestatie van formaat. Binnen drie weken richtten ze de kersverse Plus van Sybolt Greidanus in met compleet nieuwe koel- en klimaattechniek.

Centraal in ons geïntegreerde systeem staat de koel- en vriesinstallatie op het natuurlijke koudemiddel CO2. Dit CO2 is een efficiënte koudedrager, die het bovendien makkelijk mogelijk maakt om opgewekte warmte, een bijproduct van het koelproces, terug te winnen.

Daardoor fungeert de koel- en vriesinstallatie niet alleen als centrale koelmotor voor de koel- en vriesmeubels op de winkelvloer. Ook de winkelverwarming wordt duurzaam en energiezuinig gevoed via het koelproces.

Met aanvullende warmtepompen voor de kantoorruimtes en kantine op de eerste verdieping maakten we het klimaatsysteem af.

Duurzaam hergebruik vriesmeubels

Ondertussen gaven we de bestaande diepvrieskasten een duurzaam tweede leven. We maakten ze geschikt voor gebruik van CO2 als koudedrager, als onderdeel van een stevige revisiebeurt. Daarbij werden ze zowel in techniek als uiterlijk weer in topconditie gebracht.

Een trotse Sybolt Greidanus mocht op 19 juni voor het eerst de deuren openzetten van zijn Plus Greidanus. “Dat betekent nóg meer goed eten in onze supermarkt, waarbij ons vaste team zoals altijd weer voor je klaar staat”, zei hij uitnodigend op de sociale media.

“Geniet van de nieuwe, groene toekomst!”, voegen we daar vanuit ons team graag aan toe.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!