Retail - Nederland

Plus Streefland Rosmalen

De uitdaging kort samengevat

Nieuwbouwsupermarkt met veel oog voor duurzaamheid en relatie met omgeving

Centrale koelinstallatie met warmteterugwinning: efficiënt koelen en energiezuinig verwarmen

Geïntegreerd klimaatsysteem inclusief winkelventilatie

Gaskoeler onzichtbaar weggewerkt in wandelpark

Warmtepompen houden kantoorruimte en kantine op gewenste temperatuur

De klantvraag

“We zijn voor onze Plus Streefland op zoek gegaan naar duurzame partners met een goed verhaal”, vertellen Thomas Streefland en Eva Schepens aan een lokale krant. De jonge supermarktondernemers leggen de lat hoog. Hun gloednieuwe Plus-supermarkt, met een vloeroppervlak van liefst 2.300 m2, ligt in het oogstrelende nieuwe winkelhart van de jonge wijk De Groote Wielen in Rosmalen. Dit winkelcomplex is grotendeels verzonken in de groene omgeving, waarbij het dak een dubbele functie heeft als wandelpark. “Een duurzame hotspot met winkels, restaurants en medische voorzieningen”, noemen Thomas en Eva de plek.

Thomas Streefland en Eva Schepens hebben, kortom, zelf ook een goed verhaal bij hun duurzame nieuwbouwsupermarkt. Des te mooier vinden we het dat we bij Koning Koudetechniek werden gevraagd om hun Plus Streefland van vooruitstrevende koel- en klimaattechniek te voorzien.

Onze oplossing

Voor ons was één ding direct duidelijk. In hun gloednieuwe Plus-supermarkt hebben Thomas Streefland en Eva Schepens volop oog voor hun klanten én hun omgeving. Dankzij ons volledig geïntegreerde koel- en klimaatsysteem kunnen ze zich daar ook met een gerust hart op focussen. Onze systemen blinken uit in bedrijfszekerheid en duurzaamheid.

Voor Plus Streefland bouwden we een centrale koelinstallatie op, met CO2 als natuurlijk koudemiddel. Die installatie stuurt nauwgezet alle nieuwe koelwanden, vrieseilanden en vrieskasten aan op de winkelvloer, net als de koel en vriescellen die we in het magazijn plaatsten.

Centrale koelinstallatie met warmteterugwinning

Maar dat niet alleen. Ook het winkelklimaat draagt onze handtekening, zowel het ventilatiesysteem als de pandverwarming. De kantine en sociale ruimtes rustten we uit met duurzame warmtepompen. De supermarkt zelf kreeg een luchtgordijn en heaters. Die verwarmen het magazijn en de winkel. De benodigde warmte halen we volledig uit het onze koelinstallatie, doordat we de gegenereerde koelwarmte slim hergebruiken. Dat is óns goede verhaal, want het is duurzaam en energiezuinig.

Aandachtspunt was nog wel de gaskoeler, een vast onderdeel van de koelinstallatie. Die plaatsen we normaal gesproken op het dak. Alleen, in Rosmalen is het dak een wandelpark. De oplossing vonden we in een verdiepte plaatsing, netjes weggewerkt tussen het groen.

Thomas Streefland en Eva Schepens mochten hun gloednieuwe Plus Streefland op woensdag 12 juni voor het eerst openstellen voor het winkelpubliek. “Een warm welkom, oprechte aandacht en goede service”, beloofden de trotse ondernemers vooraf. Daar hebben we bij Koning Koudetechniek alvast alle vertrouwen in.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!