Retail - Nederland

Spar Kollumerzwaag

De uitdaging kort samengevat

Complete winkelinrichting met duurzame revisiemeubels

Geïntegreerd koel- en verwarmingssysteem

Aanvullende airco voor kantoor en kantine

De klantvraag

Met Koning Koudetechniek kom je nog eens ergens. Tenminste, onze koeltechnische installateurs. Zo kon de bekende Koning Koudepinguïn afgelopen periode gesignaleerd worden in het Noord-Friese Kollumerzwaag, waar de Spar een metamorfose onderging. Na 45 jaar droeg de familie Van der Heide hun dorpssupermarkt over aan de familie Zeijlemaker, waarbij Melissa Zeijlemaker de nieuwe bedrijfsleider wordt.

Om haar een vliegende start te bezorgen kreeg de Spar een nieuwe inrichting met onder meer een foodservice-afdeling voor vers belegde broodjes, pizza’s, salades, smoothies, tosti’s en verse koffie. Tegelijkertijd werd de koel- en klimaattechniek geheel vernieuwd.

Tja, en hoewel onze installateurs best van een lekkere tosti houden, was het vooral voor de koeltechnische inrichting dat ze de route naar Friesland namen.

Onze oplossing

De jonge en enthousiaste supermarktmanager Melissa Zeijlemaker stond te popelen om haar nieuwe Spar in Kollumerzwaag te kunnen openen. “Wij gaan verbouwen!”, stond met uitroeptekens op haar facebookpagina te lezen. Op dat enthousiasme spelen we bij Koning Koudetechniek natuurlijk graag in. Dankzij onze planners konden we de verbouwing dan ook in amper twee-en-een-halve week uitvoeren.

Nieuwe winkelinrichting met duurzame revisiemeubels

Tijdens de ombouw gaven we de winkelvloer een complete maar budgetvriendelijke metamorfose, door het plaatsen van gereviseerde koel- en vriesmeubels. Die zijn door onze technici compleet nagekeken en ook optisch weer helemaal nieuw gemaakt, zodat ze een bedrijfszeker én duurzaam tweede leven in kunnen gaan. Ook de bestaande koel- en vriescellen in het magazijn werden vernieuwd, dankzij een nieuwe verdamper en techniek die onze mensen installeerden.

Energie neutrale winkelverwarming middels koelwarmte

Alle meubels en cellen worden exact op de gevraagde temperatuur gehouden door een nieuwe, centrale koel- en vriesinstallatie de we vanuit Koning Koudetechniek plaatsten. Die installatie werkt op het natuurlijke koudemiddel CO2 en is uitgerust met warmteterugwinning. Daarmee kunnen we de gegeneerde koelwarmte energieneutraal inzetten voor het verwarmen van de Spar van Melissa, wat haar ondernemersgeest natuurlijk nog wat enthousiaster maakt. Het kantoor en de kantine rustten we tenslotte uit met airconditioning, want ook in het hoge noorden kunnen de zomers heet zijn.

Na een ultrakorte verbouwing mocht Melissa Zeijlemaker haar kersverse Spar op woensdag 25 oktober feestelijk heropenen. Onze koeltechnici waren toen alweer op weg naar Bakel. Met, wie weet, alsnog die tosti. Als voor krakend-vers tussendoortje voor onderweg.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!