Retail - Nederland

Aldi Venlo

De uitdaging kort samengevat

Slim hergebruik bestaande koel- en vriesinstallatie

Warmtewisseling voor duurzame winkelverwarming

Uitbreiding vriesopslag met extra vriescel

De klantvraag

Sinds vorig jaar zijn Jan Linders en Albert Heijn een bijzondere vorm van samenwerken gestart. Het Limburgse familiebedrijf gaat alle vestigingen exploiteren als franchisenemer van Albert Heijn, onder de vlag ‘Albert Heijn Jan Linders’.
Alle?
Niet helemaal.

Voor de Jan Linders-filialen die in de buurt van een bestaande Albert Heijn liggen, wordt een andere oplossing bedacht. Zoals bij de Jan Linders aan de Pastoor Op Heijstraat in Venlo-Zuid. Deze vestiging werd overgenomen door het Aldi-concern en laat Aldi nu ook een goede relatie van Koning Koudetechniek zijn. We hebben voor de discount-keten al verschillende verbouwingsprojecten succesvol afgerond en zo’n vruchtbare samenwerking smaakt natuurlijk naar meer. Ook nu kregen we bij Koning Koudetechniek de vraag om zo goed mogelijk mee te denken met dit jongste ombouwproject voor Aldi.

Onze oplossing

Bij Koning Koudetechniek gaat een goed en gedegen advies boven alles. Na inspectie van de bestaande koeltechnische installatie kwamen onze experts al snel tot de conclusie dat deze nog in prima conditie verkeerde. We adviseerden Aldi daarom de bestaande CO2 koel- en vriesinstallatie en de gaskoeler een duurzaam tweede leven te gunnen, natuurlijk wel na technische revisie op kritische onderdelen. Bijkomend voordeel was dat we deze winkel al in technisch beheer hadden. Dus we waren al goed op de hoogte van de technische conditie van de koel- en vriesinstallatie.

Duurzaam hergebruik van bestaande koeltechniek

Ook de koel- en vriescel in het magazijn voldeden nog prima. Wel monteerden we een nieuwe roldeur op de koelcel en voorzagen we de vriescel van een brede schuifdeur. Om aan de opslagbehoefte te voldoen bouwden we bovendien een extra vriescel op. De winkelvloer werd tot slot compleet nieuw ingericht met nieuwe koel- en vriesmeubels.

Nauwkeurige, centrale aansturing winkelmeubels en opslagcellen

Die worden, net zoals de koel- en vriescellen, nauwkeurig en betrouwbaar aangestuurd vanuit de centrale CO2 koelinstallatie. Die is trouwens uitgerust met warmtewisseling, zodat de kersverse Aldi niet alleen betrouwbaar en voordelig wordt gekoeld, maar ook nog eens duurzaam en voordelig wordt verwarmd.

Op woensdag 20 september opende de nieuwe Aldi in Venlo-Zuid voor het eerst de deuren. De naam op de gevel is gewijzigd, maar wat ons bij Koning Koudetechniek betreft mag de winkel gerust nog de slogan ‘Het voordeel van het Zuiden’ dragen.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!