Retail - Nederland

Amazing Oriëntal Antwerpen

De uitdaging kort samengevat

Aziatische supermarkt in monumentale Stadsfeestzaal

Centrale koel- en vriesinstallatie op natuurlijk koudemiddel CO2

Winkelverwarming uit restwarmte via luchtgordijnen

De klantvraag

Amazing Oriëntal is de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland. Vanuit Koning Koudetechniek hielpen we al verschillende vestigingen aan een betrouwbaar en bedrijfszeker nieuw koel- en vriessysteem, zoals in Den Bosch, Ypenburg, Maastricht en Eindhoven.

Nadat de keten zich in Nederland al in vrijwel elke grote stad op de kaart heeft gezet, zoekt Amazing Oriëntal nu België op. In Antwerpen streek de Azië-specialist, met een breed assortiment van tienduizend verse, diepgevroren en houdbare Aziatische producten, neer op een bijzondere plek; in de monumentale Stadsfeestzaal aan de Meir, midden in het stadshart. Aan ons bij Koning Koudetechniek de vraag of we voor Amazing Oriëntal Antwerpen zowel voor een betrouwbare koel- als een duurzame klimaattechniek konden zorgen.

Onze oplossing

Amazing Oriëntal pakt uit in Antwerpen. De Aziatische keten betrekt in de fraaie Stadsfeestzaal een winkel met een vloeroppervlak van liefst duizend vierkante meter. Onze ingenieurs tekenden voor deze jongste loot aan de Aziatische supermarkt-boom een compleet geïntegreerd koel- en klimaatsysteem uit, met oog voor duurzaamheid en bedrijfszekerheid.

Centrale koel- en vriesinstallatie op natuurlijk koudemiddel CO2

De winkelvloer wordt gesierd door de frisse inrichting met nieuwe koelwanden, vrieskasten en vrieseilanden. Al die meubels worden centraal en graadnauwkeurig aangestuurd vanuit de nieuwe koel- en vriesinstallatie die we met Koning Koudetechniek in de laad-los ruimte plaatste. Die installatie draait op het natuurlijke koudemiddel CO2 en is door onze technici voorzien van warmteterugwinning. Daardoor kunnen we de restwarmte slim en energieneutraal inzetten om de winkel te verwarmen.

Winkelverwarming uit restwarmte via luchtgordijnen

Daarvoor richtten we de entree van de winkelruimte uit met luchtgordijnen, zodat recht wordt gedaan aan het monumentale karakter van het pand.

Op 8 november gingen de deuren van deze Amazing Oriëntal voor het eerst open, en landde de verfijnde, kruidige Aziatische smaak in het Antwerpse stadshart. Met dank aan onze al even verfijnde, Koninklijke Koudetechniek.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!