Retail - Nederland

Boon's Markt Leerdam

De uitdaging kort samengevat

Centrale CO2 koelinstallatie met warmteterugwinning

Hybride toepassing in combinatie met compacte CV-installatie

Slimme inzet revisiekoelmeubels; duurzaam, betrouwbaar en budgetvriendelijk

De klantvraag

Boon Food Group is een familiebedrijf met een lange geschiedenis in de levensmiddelen. Overgrootmoeder Elisabeth Boon stond al in 1888 met een kruidenierswinkel in Kinderdijk aan de basis van het bedrijf, waaronder onder meer een levensmiddelengroothandel en de supermarktketens MCD en Boon’s Markt vallen.

Vanuit Koning Koudetechniek hebben we voor Boon Food Group al verschillende supermarkten naar volle tevredenheid verbouwd en opnieuw ingericht. Nu was het MCD-filiaal in Leerdam aan de beurt om omgetoverd te worden naar de frisse Boon’s Markt-formule. Bij Koning Koudetechniek kregen we de vraag of we die ombouw zo duurzaam en efficiënt mogelijk konden uitvoeren, met een dito resultaat.

Onze oplossing

Onze koeltechnische ingenieurs tekenden voor de verse Boon’s Markt in Leerdam een volledig geïntegreerd koel- en klimaatsysteem uit. Basis is een centrale koel- en vriesinstallatie op het natuurlijke koudemiddel CO2. Die installatie rustten we uit met warmtewisseling. Daardoor kan de gegenereerde koelwarmte worden ingezet om de winkel en kantoren duurzaam te verwarmen, in een slimme, hybride combinatie met een kleine CV-installatie.

Revisiemeubels van Koning Koudetechniek; duurzaam, betrouwbaar en bundgetvriendelijk

De winkel richtten we deels in met koel- en vriesmeubelen uit de uitgebreide revisie-voorraad die we bij Koning Koudetechniek hebben. De frisse winkelvloer wordt onder meer gesierd door een veertiendeurs diepvrieskast, een wandkoeling van liefst twintig strekkende meters en een ruim diepvries-eiland. Al deze meubels zijn door onze experts technisch volledig nagekeken en klaargemaakt voor een zorgeloze tweede levensfase. Dertien nieuwe viertraps en twee drietraps koelmeubels, een ééntrap koelmeubel, zelfbedienings-toonbanken en een ruimtekoeler maken onze winkelinrichting koeltechnisch helemaal af.

In het magazijn bouwden we nieuwe koel- en vriescellen op, waarbij we rekening moesten houden met de a-typische indeling van het pand met diverse hoogteverschillen.

Winkelklimaat en winkelkoeling zonder zorgen dankzij één slim systeem

Alle meubels en de bewaarcellen worden graadnauwkeurig gevoed en aangestuurd vanuit de centrale CO2 koelinstallatie, die we een ruimtebesparende plek op het buitenterrein gaven. In dat slimme systeem is ook de automatische aansturing van de winkelverwarming meegenomen.

Op woensdag 20 september, amper drie weken na de start van de ombouw, mocht Boon Food Group de kersverse Boon’s Markt in Leerdam heropenen. Vanuit Koning Koudetechniek gaven we de familie Boon de zekerheid van één zorgeloos werkende installatie voor alle koel- en vriesmeubels én het volledige winkelklimaat. En dat ook nog eens duurzaam.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!