Industrie & Food - Nederland

Henri's Frozen Bakery Products

De uitdaging kort samengevat

Vriestechniek van topkwaliteit voor grootschalige broodopslag

Uitbreiding bestaande vriescapaciteit aan extra vraag

Verhoogde bedrijfszekerheid dankzij nieuwe regeltechniek en schakelkast

Terugwinning koelwarmte: energiezuinige verwarming van kantoorruimtes

De klantvraag

Een op- en overslaghal van 23.000 kubieke meter voor diepgevroren broodproducten. Wie in de buurt van Nijkerk over de A28 rijdt kan de beeldbepalende vrieshal van Henri's Frozen Bakery Products nauwelijks ontgaan. Henri van de Bunt maakte van het pand, Coldstore Van de Bunt, een architectonisch baken in het landschap.

De innovatieve ondernemer zit al vanaf z’n negentiende in het brood. Hij helpt industriële bakkers van hun overproductie af, en zet die grote restvoorraden brood af bij supermarkten en marktkooplui. Slim én duurzaam dus.

Om aan de groeiende vraag te voldoen breidde Henri van de Bunt zijn vriesopslag flink uit. Die kwaliteit die het exterieur van Coldstore Van de Bunt uitstraalt, zocht hij ook binnen de muren van zijn nieuwe pand. Hij benaderde ons bij Koning Koudetechniek met de vraag om de vriestechniek in zijn vrieshal naar topniveau te brengen.

Onze oplossing 

In die vraag zagen we bij Koning Koudetechniek wel -euh- brood. Na een gedegen analyse van de benodigde vriescapaciteit kwamen we tot de conclusie dat de aanwezige koeltechniek aan een fikse upgrade toe was. 

Nieuwe regeltechniek en schakelkast 

Strategisch verdeeld over de nieuwe vrieshal van Coldstore Van de Bunt plaatsten we nieuwe vriesverdampers. De bestaande vriesinstallatie pasten we aan op deze extra vraag, zodat de uitbreiding probleemloos kon worden aangesloten. Tegelijkertijd namen we de regeltechniek onder de loep en plaatsten we een nieuwe schakelkast.  

Daarmee vergrootten we niet alleen de vriescapaciteit, we verhoogden ook de bedrijfszekerheid van de vriesinstallatie. Door warmteterugwinning toe te passen maakten we het systeem bovendien duurzaam. Met de opgewekte koelwarmte voeden we namelijk de vloerverwarming van Coldstore Van de Bunt, net als het verwarmingssysteem in de kantoorruimtes.  

Zo zie je maar weer; vanuit Koning Koudetechniek maken we veel mogelijk. We zorgen er zelfs voor dat je er in een vrieshal warmpjes bij zit. 

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!