Retail - Nederland

Dirk Oud Gastel

De uitdaging kort samengevat

Tweede Dirk voor Koning Koudetechniek

Compleet nieuwe koeltechniek

Centrale CO2 koel- en vriesinstallatie met warmteterugwinning

Energiezuinige meubels met dagafdekking en glazen draaideuren op alle hoge en halfhoge koelmeubels

De klantvraag

Bij Koning Koudetechniek hebben we sinds kort een nieuwe vriend. Dirk van den Broek is de verse naam in ons toch al uitgebreide vriendenboekje. Nadat we in het voorjaar al de Dirk-supermarkt in Papendrecht nieuw mochten inrichten, togen onze installateurs afgelopen maand naar het West-Brabantse Oud Gastel. Supermarktorganisatie Dirk vroeg ons of we deze winkel een complete koeltechnische make-over konden geven, inclusief energiebesparende maatregelen.

Onze oplossing

Bij Koning Koudetechniek hebben we maar één antwoord op zo’n vraag: Natuurlijk doen we dat!
We bouwden voor de Dirk van den Broek in Oud Gastel een nieuwe koel- en vriesinstallatie op die draait op het natuurlijke koudemiddel CO2. Deze koelmotor rustten we bovendien uit met warmteterugwinning. Daardoor kunnen we de restwarmte, een bijproduct van het koelproces, efficiënt en duurzaam inzetten voor verwarming van de winkel.

Energiezuinige koel- en vriesmeubelen uit eigen Koning Koudelijn

Die winkel richtten we compleet nieuw in met koelmeubels, diepvrieskasten en vrieseilanden uit onze eigen Koning Koudelijn. Om energie te besparen, rustten we de meubels uit met dagafdekking en glazen draaideuren. Hiermee is Dirk Oud Gastel de eerste winkel met draaideuren met dagafdekking in de halfhoge koelmeubels. Normaliter worden ze uitgevoerd met schuifdeuren, welke minder klantvriendelijk zijn.

Ook hier hebben we weer aan deze specifieke klantvraag kunnen voldoen en een passende oplossing aangedragen. Kenmerkend voor een Dirk winkel is de inloopcel met glazen pui. Ook deze hebben wij nieuw mogen plaatsen, net zoals de diepvriescel en koelcellen in het magazijn.

Eén centraal koelsysteem: gemak, betrouwbaarheid én duurzaamheid

Alle meubels en opslagcellen worden exact op de juiste temperatuur gehouden en gevoed vanuit de centrale CO2 koelinstallatie. Daarmee geven we manager Renze van den Oetelaar de zekerheid van één duurzaam werkend koelsysteem, en kan hij zich bezighouden met waar hij goed in is. Namelijk van zijn Dirk de beste supermarkt van Oud Gastel maken. Op woensdag 11 oktober, net geen drie weken na de start van de verbouwing, mocht hij trots weer zijn klanten ontvangen in het compleet vernieuwde filiaal.

Bij Koning Koudetechniek vinden we het mooi dat we dit voor onze nieuwe vriend mochten doen; proficiat Dirk!

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!