Retail - Nederland

Dirk Rozenmarijndonk Spijkenisse

De uitdaging kort samengevat

Vervanging volledige koel- en klimaattechniek bij Dirk-supermarkt in Spijkenisse binnen twee weken.

CO2 koel- en vriesinstallatie met warmteterugwinning; één energiezuinig koel- en verwarmingssysteem.

Geïntegreerde koel- en verwarmingsinstallatie maakt gasaansluiting overbodig.

De klantvraag

De CO2 koel- en vriesinstallaties die we bij Koning Koudetechniek voor supermarkten ontwikkelen blinken uit in duurzaamheid, laag energieverbruik en bedrijfszekerheid. Dat is ook Dirk van den Broek opgevallen. Het familiebedrijf achter de Dirk-supermarkten hecht in de bedrijfsvoering veel waarde aan duurzaamheid en een verantwoorde omgang met de spaarzame grondstoffen.

Bij Koning Koudetechniek kregen we de vraag een aantal Dirk-filialen van een compleet nieuwe, verantwoorde koeltechniek te voorzien, waaronder de Dirk aan de Rozenmarijndonk in Spijkenisse.

Onze oplossing 

Bij Koning Koudetechniek gaan we altijd uit van een koel- en vriesinstallatie die werkt met CO2 als koudemiddel. Dat biedt een driedubbel voordeel. CO2 is een natuurlijk koudemiddel, wat betekent dat er geen dure of vervuilende processen nodig zijn om het te fabriceren. Daarnaast is het een koudemiddel met een hoog rendement, wat een CO2-installatie energiezuinig maakt. Tot slot kan de warmte, die tijdens het koelproces ontstaat, via CO2 goed worden teruggewonnen.  

 

Eén energiezuinig koel- en verwarmingssysteem 

Op basis van die eigenschappen ontwikkelden we voor Dirk Rozenmarijndonk in Spijkenisse een compleet nieuwe en geïntegreerd koel- en verwarmingssysteem. Centraal in dat systeem draait de nieuwe CO2 koel- en vriesinstallatie die we vanuit Koning Koudetechniek in de technische ruimte plaatsten. Die houdt op de eerste plaats alle nieuwe koelwanden, vrieskasten en vrieskisten die we in de winkel plaatsten op exact de juiste temperatuur, net als onze nieuwe koel- en vriescellen in het magazijn. 

 

Warmteterugwinning en warmtepompen 

Dankzij warmteterugwinning (WTW) fungeert de koelinstallatie bovendien als duurzame en energieneutrale warmtebron voor het verwarmingssysteem in de winkel, inclusief luchtgordijnen bij de ingangen, en voor de verwarming in het magazijn. Na een complete verbouwing, die net geen twee weken in beslag nam, ging de vergaand verduurzaamde Dirk Rozenmarijndonk weer open op woensdag 24 april. Klanten zal vooral de vernieuwde inrichting en het aangename winkelklimaat opvallen. Voor Dirk van den Broek zit het grote voordeel in de blijvend duurzame bedrijfsvoering.  

Daar tekenden we met Koning Koudetechniek graag voor. 

 

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!