Industrie & Food - Nederland

DSV

De uitdaging kort samengevat

Grootschalige, temperatuur gecontroleerde opslag van farmaceutische producten

Opslagcellen zijn onderdeel van de logistieke campus van DSV in Venlo ter grootte van 19.000 vierkante meter

De centrale CO2 koelinstallatie regelt graadnauwkeurig en gecontroleerd het temperatuurniveau via verdampers in de cellen

Temperatuurbereik van +22 en +8 graden, al naar gelang de koeleisen van de farmaceutica

De klantvraag

Een hoogwaardige en honderd procent betrouwbare koelinstallatie voor de gecontroleerde opslag van farmaceutische producten. Dat was kortweg de vraag die we bij Koning Koudetechniek kregen vanuit Venlo. Daar nam de divisie Road van DSV, onderdeel van één van de grootste dienstverleners van transport en logistiek wereldwijd, afgelopen najaar een gloednieuw logistiek centrum van ruim 19.000 vierkante meter in gebruik. Een flink deel van die vierkante meters is gereserveerd voor klanten in de geneesmiddelenindustrie.

Om die klanten de zekerheid te bieden dat hun kostbare producten in absoluut veilige omstandigheden bewaard worden, kende het koelsysteem strenge eisen op het gebied van klimaatbewaking, temperatuurnauwkeurigheid en bedrijfszekerheid.

Van Haren Installaties uit Cuijk, dat verantwoordelijk was voor de technische installaties op de logistieke campus, vroeg Koning Koudetechniek een koelsysteem te leveren dat op al die fronten zou uitblinken.

Onze oplossing

Bij Koning Koudetechniek zijn we vertrouwd met hoogwaardige koelsystemen voor gecontroleerde, industriële koelopslag van kostbare producten, zoals geneesmiddelen. Voor de farmaceutica-divisie op de logistieke campus van DSV ontwikkelden we een systeem met één centraal geplaatste koelinstallatie die draait op het natuurlijke koudemiddel CO2. Dankzij de uitstekende eigenschappen van CO2 als koudemiddel blinken CO2 -installaties uit in bedrijfszekerheid en energieverbruik; wat ons betreft dé basis voor duurzaam betrouwbare koeltechniek.

Via een uitgekiend net van verdampers houdt de centrale koelinstallatie alle opslagcellen op exact de vereiste temperatuur. Die temperatuur kan variëren van +22 en +8 graden, al naar gelang de farmaceutische producten in de cel en de eisen die aan hun bewaring wordt gesteld.

Natuurlijk kreeg de hele installatie een directe link naar de online meldkamer van Koning Koudetechniek in Bakel, waar een feilloze werking 24/7 bewaakt wordt.

Na een bouwperiode van amper drie weken en enkele dagen proefdraaien konden we het complete koelsysteem medio december 2023 in gebruik stellen. Tot volle tevredenheid van zowel DSV als Van Haren Installaties.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!