Industrie & Food - Nederland

Farmaceutisch concern

De uitdaging kort samengevat

Koelopslag van farmaceutische middelen

Redundant CO2 koelsysteem voor optimale bedrijfszekerheid

Prefab opbouw; minimale verstoring van bedrijfsprocessen

24/7 online monitoring en bewaking

De klantvraag

Mensen die ons een beetje kennen weten dat we bij Koning Koudetechniek zelfs voor de meest kritische koelvraag een passende oplossing bieden. Zo ook voor een groot farmaceutisch concern in de regio Nijmegen. Dit bedrijf, een mondiale speler op het gebied van geneesmiddelen, zocht een honderd procent betrouwbare koelinstallatie voor de opslag van vaccins en geneesmiddelen. De bestaande freon koelinstallatie was gedateerd en aan veel storingen onderhevig.

Voor de duidelijkheid: we hebben het niet over een enkel pilletje. We praten in dit geval over 50 miljard doses, per jaar. Dergelijke aantallen vereisen een koelsysteem dat altijd, 24 uur per dag en zeven dagen per week, optimaal bedrijfszeker presteert.

Onze oplossing

In dit mooie project viel een aantal van de sterke punten van Koning Koudetechniek prachtig samen. Dat begint natuurlijk bij de basis; het koelsysteem. Onze engineers zijn erop gebrand voor elk project precies dat koelsysteem te ontwikkelen dat optimaal aansluit bij de vraag. Dat gold zeker ook voor het koelsysteem dat we voor deze farmaceutische international ontwikkelden. Of, betere gezegd, koelsystemen. We voerden de installatie namelijk ‘redundant’ uit; dubbel.

Redundant koelsysteem voor optimale bedrijfszekerheid

Dat heeft twee voordelen. Op de eerste plaats kan bij een onvoorziene storing altijd direct worden overgeschakeld op het parallel draaiende tweelingsysteem. Daardoor komt de koeling van alle kostbare geneesmiddelen geen moment in gevaar. Bovendien werken de installaties om en om op wekelijkse basis, wat dus elke week ruime mogelijkheden biedt voor controle, service en onderhoud.

Het voordeel van Bakel: optimale voorbereiding en 24/7 nazorg

Ook onze focus op prefab droeg bij aan het succes van dit project. Om kritische bedrijfsprocessen niet te storen bouwden we de koelinstallatie vooraf al volledig op in onze werkplaats in Bakel. We monteerden de dubbele CO2 koelinstallatie, met een capaciteit van tweemaal 100 kW, in een separate container met gaskoelers op het dak. Die konden we eenvoudig plaatsen naast de cellen die gekoeld moeten worden. Ter plekke hoefden we alleen maar de leidingbanen te monteren, die ook al vooraf waren voorbereid, en de verdampers op te hangen. Dat waren er twee keer zeven; blokverdampers hoog tegen de wanden en dubbelzijdige verdampers onder een puntdak.

Tot slot werd het hele systeem gekoppeld aan onze meldkamer in Bakel, waardoor de koeling 24 op 7 online wordt gemonitord en eventuele storingen direct kunnen worden opgelost. Zo zie je maar: we zijn niet alleen Koning Koudetechniek, maar ook Koning Bedrijfszekerheid.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!