Industrie & Food - Nederland

GoodLife Foods Boxtel

De uitdaging kort samengevat

Centraal pompsysteem voor dubbele IQF-invrieslijn

Vriesinstallatie met koelcapaciteit van 650 kW

Wekelijkse technische controle en reiniging

De klantvraag

Voor de productie van diepgevroren snacks is een feilloos werkend invriessysteem van levensbelang. GoodLife Foods, een Europees opererende producent van diepvriessnacks, heeft de productie vanaf diverse locaties verplaatst naar Boxtel. Daar is een nieuwe, volautomatische inpak- en invrieslijn gerealiseerd voor onder meer de frikandellen die onder de merknaam Beckers worden verkocht.

Voor dat invriezen heeft GoodLife Foods een IQF (Individual Quick Frozen) vriezer van de firma Danntech geplaatst. Daarmee worden de snacks snel, efficiënt en per stuk ingevroren, wat de kwaliteit, smaak en voedingswaarde in belangrijke mate ten goede komt. Onlangs is daar een tweede vriezer aan toegevoegd.

Bij Koning koudetechniek kregen we van GoodLife Foods de vraag om een energiezuinige koelinstallatie te ontwikkelen om beide invriesinstallaties die 24/7 feilloos moeten werken, duurzaam en betrouwbaar te voeden.

Onze oplossing

Bij Koning Koudetechniek beschouwen we het als groot compliment voor onze expertise dat we zijn geselecteerd om deze productielocatie te voorzien van een geavanceerde en extreem betrouwbare vriesinstallatie.

Om aan de volcontinue en intensieve koelvraag te voldoen bouwden we in de werkplaats in Bakel een transkritisch pompsysteem samen met een vriesvermogen van liefst 650 kW. De installatie draait volledig op het natuurlijke CO2 koudemiddel en is efficiënt gemonteerd in zeecontainers die tegen het pand staan opgesteld.

Wekelijkse service voor betrouwbare werking

Deze installatie wordt tijdens het productieproces volledig belast. Om een probleemloze werking te garanderen wordt het vriessysteem door onze vakspecialisten iedere week nagekeken en technisch gereinigd. Bij Koning Koudetechniek nemen we die verantwoordelijkheid graag op ons. Uit liefde voor de frikandel.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!