Agro - Nederland

Green Specialties

De uitdaging kort samengevat

Koelproces optimaal ingericht voor specifieke eisen

Krachtige 250kW koelinstallatie

Gerichte koude luchtstromen voor snelle terugkoeling

De klantvraag

Spinazie, rucola, babyleaf en eetbare bloemen. Om kwetsbare bladgroenten optimaal te bewaren is een specifiek koelproces nodig. Ideaal gezien worden de groentes, direct van het land, zo snel mogelijk teruggekoeld naar de meest ideale bewaartemperatuur.

Green Specialties Holland is een grote leverancier van dergelijke bladgroenten: spinazie, rucola, babyleaf-varianten, eetbare bloemen. En ook wortelen. De dochteronderneming van Groentenkwekerij A. van den Einden, betrok een nieuwbouwlocatie met vier grote snelkoelcellen en een productieruimte, waar alle kwetsbare groentes verwerkt en verpakt kunnen worden in de toekomst.

Het Lieropse familiebedrijf vroeg ons bij Koning Koudetechniek om één centraal koelsysteem te ontwikkelen dat inspeelt op de specifieke eisen van het verwerkings- en bewaarproces.

Onze oplossing

De vier bewaarcellen van Green Specialties Holland zijn zo gebouwd dat er in deze gekoelde opslag een complete trailer met vers geoogste bladgroentes, eetbare bloemen of wortelen kan worden binnengereden.

Vanuit Koning Koudetechniek richtten we elk van de vier cellen in met een zuigwand met hierachter twee grote verdampers. De koude lucht wordt op deze manier door de kisten met groente gestuurd, waardoor een complete trailer groentes, direct vanaf het land, binnen 3 à 4 uur wordt teruggekoeld tot de juiste bewaartemperatuur.

De verwerkings- en verpakkingsruimte in het nieuwbouwpand rustten we uit met drie dubbelzijdige RVS-verdampers, waarmee de temperatuur constant op 15 graden gehouden wordt.

Centraal gestuurde koeling vanuit 250kW installatie

Hart van het systeem is de krachtige 250kW dx koelinstallatie die we bij Koning Koudetechniek opbouwden en plaatsten. Dankzij een verfijnde regeltechniek worden alle verdampers gericht aangestuurd, waardoor temperatuurschommelingen tot een minimum worden beperkt.

Koning Koudemeldkamer: 24/7 online monitoring

Als extra slot op de deur is de installatie aangesloten op onze online meldkamer in Bakel, waardoor 24/7 bewaking en monitoring gegarandeerd is.

Bij Green Specialties ligt de focus niet op volume, maar op stevigheid, smaak en bite van de groenten. Dat streven naar kwaliteit herkennen we bij Koning Koudetechniek. We vonden het dan ook mooi om bij te dragen aan die smaakvolle kwaliteit.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!