Retail - Nederland

Jumbo Bunde

De uitdaging kort samengevat

Van Jan Linders naar Jumbo; complete metamorfose

Budgetvriendelijke ombouw dankzij revisie van koelmeubels en -installatie

Duurzame winkelverwarming via restwarmte uit koelproces

De klantvraag

Als gevolg van een megadeal tussen Jan Linders en Albert Heijn worden alle vestigingen van de Zuid-Nederlandse Jan Linders-keten omgebouwd tot Albert Heijn-filiaal.
Alle vestigingen?
Bijna alle vestigingen.
Jumbo Supermarkten nam de winkels in Gennep, Horst, Valkenburg, Mill en het Gelderse Lent over. En ook in het Limburgse Bunde hield ‘Het Voordeel van het Zuiden’ een zuidelijk tintje. Die Jan Linders, aan het Sint Agnesplein, werd in amper drie weken tijd compleet omgebouwd naar de jongste Jumbo-formule.
Bij Koning Koudetechniek kregen we de vraag of we deze Jumbo Hilkes Bunde naar de laatste stand te brengen qua koel- en klimaattechniek.

Onze oplossing

Als we met Koning Koudetechniek een verbouwingsproject starten is het eerste wat we doen naar de bestaande situatie kijken. Dat leidt vaak tot voordelen in de uitvoering en -dus- in het uiteindelijke resultaat.
Zo ook in Bunde, waar we de Jan Linders al kenden vanuit het verleden. In 2019 hielpen we deze winkel aan nieuwe koel- en vriesmeubels en een nieuwe CO2 koel- en vriesinstallatie met duurzame warmteterugwinning.
Voor onze koeltechnische experts was het daarom al snel duidelijk: De winkelmeubels én de centrale koelinstallatie, draaiend op het natuurlijke koudemiddel CO2, waren nog in prima staat en ook de opslagcellen in het magazijn voldeden technisch nog aan alle eisen.
Om met die laatste koel- en vriescellen te beginnen, die lieten we gewoon staan.

Revisie van bestaande koel- en vriesmeubels: duurzaam én budget vriendelijk

Het winkelmeubilair namen we wel weg om alle meubels in onze Koning Koudewerkplaats in Bakel te onderwerpen aan een stevige revisiebeurt. Alle kritische technische onderdelen werden nagekeken en indien nodig vervangen, de looks werden aangepast aan de Jumbo-styling. Vervolgens werden deze meubels voor een stralend tweede leven teruggeplaatst op de winkelvloer in Bunde, uiteraard volgens de routing van Jumbo. Met een aantal nieuwe diepvries- en koelmeubels werd de capaciteit vervolgens op het gewenste, hogere niveau gebracht.

Winkelverwarming via restwarmte uit koelproces

Alle koel en vriesmeubels en cellen worden centraal gekoeld vanuit de al bestaande koel- en vriesinstallatie, die ook een revisiebeurt kreeg. Die installatie was door ons al in 2019 uitgerust met warmteterugwinning. En die warmtewisselaar, waarmee we gegeneerde restwarmte energiezuinig gebruiken voor het verwarmen van de winkel, voldeed ook nog aan de vraag. In de winkel hoefden we alleen de heaters wat te verplaatsen en een luchtgordijn aan te brengen om een extra aangenaam klimaat te creëren.
Op woensdag 22 november, na een verbouwing van net geen twee weken, opende Jumbo Hilkes Bunde opnieuw de deuren. “Wij zijn geopend! Beleef de winkel door ons te bezoeken. Het is meer dan de moeite waard!”, is op social media jubelend te lezen.
Dat is het zeker en opnieuw, vinden we bij Koning Koudetechniek.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!