Retail - Nederland

Jumbo Horst

De uitdaging kort samengevat

Ombouw van Jan Linders naar Jumbo in drie weken tijd

Hergebruik bestaande koel- en vriesinstallatie uit 2021

Deels revisie- en deels nieuw meubilair

De klantvraag

In de ombouwoperatie van de Jan Linders-supermarkten in het zuiden van Nederland was het volgende filiaal aan de beurt. In Horst nam supermarktondernemer Rob Geurts de Jan Linders aan de Kerkstraat over om die toe te voegen aan zijn Jumbo Phicoop-keten. Daarbij ging ook het personeel mee naar de Jumbo-formule.

Rob is een oude bekende van ons. Met Koning Koudetechniek gaven we zijn Jumbo Phicoop supermarkten in Meijel en Sevenum in respectievelijk 2020 en 2021 een complete metamorfose. Nu vroeg hij ons om ook de jongste tak aan zijn supermarktboom compleet naar zijn zin te maken. Een logische vraag, ook omdat we de winkel in Horst al kenden. In 2021 gaven we deze als Jan Linders nog een volledig nieuwe koeltechnische inrichting inclusief duurzaam en gasloos verwarmingssyteem.

Onze oplossing

Omdat we de koelinstallatie en koelmeubels van de Jan Linders in Horst kennen als onze broekzak, konden we Rob Geurts een geruststellend advies geven. Op de eerste plaats kon de koel- en vriesinstallatie, draaiend op het natuurlijke koudemiddel CO2, simpelweg worden gehandhaafd als centrale en betrouwbare koelmotor van het systeem. Bijkomend voordeel is dat deze is voorzien van warmteterugwinning, zodat de installatie ook de winkel duurzaam en energiezuinig kan verwarmen.

Tweede leven voor koel- en vriesmeubels: youngtimers

Ook een groot deel van het koel- en vriesmeubilair kon worden hergebruikt in de nieuwe Jumbo-formule. We hoefden de meubels slechts te verplaatsen en de leidingbanen opnieuw aan te leggen. Om Rob Geurts te verzekeren van een probleemloze werking keken we zowel de meubels als de installatie natuurlijk wel grondig na, waarbij we cruciale onderdelen vervingen of aanpasten. Tot slot plaatsten we een nieuw viertraps koelmeubel en een nieuw stekkerklaar marketmeubel, waarmee Jumbo Phicoop Horst tot in de puntjes gereed was voor een nieuwe, duurzame toekomst.

Ombouw van Jan Linders naar Jumbo in drie weken tijd

Na een complete verbouwing van nog geen drie weken mocht Rob Geurts op woensdag 11 oktober de deuren van zijn derde Jumbo Phicoop filiaal voor de eerste keer openzetten. “We hebben er zin in om jullie te verwelkomen. Jullie hebben weer de mogelijkheid om boodschappen te komen te doen bij de vertrouwde gezichten van Jan Linders”, liet hij op de sociale media weten.

Inclusief vertrouwde én betrouwbare koeltechniek, voegen we daar bij Koning Koudetechniek graag aan toe.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!