Agro - Duitsland

Kallen Obst und Gemüse

De uitdaging kort samengevat

14 cellen voor ULO (Ultra Low Oxygen) bewaring

Koel- en klimaatsysteem houdt verschillende soorten groenten en fruit vers

Gescheiden regelsystemen zorgen voor continu juiste klimaat en temperatuur

De klantvraag

Kallen Obst und Gemüse is een Duits familiebedrijf dat zich al meer dan een eeuw bezighoudt met het kweken van groente en fruit. Hoofdzetel is de Schanzerhof, vlakbij Mönchengladbach over de grens bij Venlo. Die traditionele, carré-vormige herenboerderij werd uitgebreid met een moderne opslag- en verkoophal van liefst 2880 m2.

Onze oplossing

De gekoelde opslag van groente en fruit is een specialiteit waarbij de juiste combinatie van klimaat, luchtsamenstelling én temperatuur zorgt voor optimaal en langdurig versbehoud. Bij Koning Koudetechniek hebben we onze naam gevestigd in deze wereld, niet alleen in Nederland maar ook over de grens.

Afgelopen jaar werd Kallen Obst und Gemüse uitgebreid met een hal van bijna 3000 m2 voor de opslag en verkoop van alle groente en fruit. Vanuit Koning Koudetechniek gaven we deze gloednieuwe hal een state of the art-opslagkoeling. In totaal 19 verdampers houden de koelcellen, verdeeld over 3 celblokken, gecontroleerd op exact de juiste temperatuur. Dat is met name belangrijk voor de 14 cellen voor ULO (Ultra Low Oxygen) bewaring. Dat is een methode om fruit en groente langdurig te bewaren in gasdichte cellen, waarbij klimaat en een nauwgezette temperatuurregeling zorgen voor optimale versheid.

We richtten onze centrale koelinstallatie om die reden uit met twee verschillende regelmethodes. Zodoende worden niet alleen de 14 ULO-cellen, maar álle koelcellen betrouwbaar en exact gekoeld door onze krachtige en efficiënte centrale CO2-koelinstallatie.

Uitgekiend koelsysteem voor Duitse groente- en fruitkweker van Koning Koudetechniek

Onze koeltechnische ingenieurs tekenden voor deze hal een uitgekiend koel- en klimaatsysteem uit dat de verschillende soorten groente en fruit nauwgezet vers houdt. Motor van het systeem is de krachtige CO2 koelinstallatie die, geplaatst in de technische ruimte van het koelcellencomplex, centraal het hele systeem aanstuurt. Gescheiden regelsystemen zorgen ervoor dat klimaat en temperatuur in elk van de in totaal 17 koelcellen continu op het juiste niveau gehouden wordt. Dat geldt ook voor de 14 cellen met specialistische ULO-bewaring.

Eind juni, precies voor het oogstseizoen, kon de familie Kallen de nieuwe hal in gebruik nemen. Bij Koning Koudetechniek hebben we geen invloed op het weer, dus ook niet op het groeiproces. Maar dankzij de vakkennis van onze koelspecialisten én onze koeltechnische installateurs hoeft de Duitse kwekersfamilie zich in elk geval geen zorgen te maken over een betrouwbare opslag van de oogst.

Uitgelicht Klantverhaal

Kallen Obst

“Bij een project als dit draait alles om vertrouwen”

Dat zegt Bruno Kallen, mededirecteur van fruitteeltbedrijf Kallen Obst in het Duitse Korschenbroich. Een bedrijf met 95ha fruit: appels, rode bessen en steenvruchten, zoals pruimen en mirabellen. Lekker! En om dit fruit zo lekker en vers te houden, is opslag nodig. ‘Opslag met een perfecte koeltechnologie’, zegt Bruno. ‘En Koning Koudetechniek heeft die in huis’. Of Koning Koudetechniek het vertrouwen waarmaakt? Je leest het hier.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!