Agro - Duitsland

Kötting Knoblauch

De uitdaging kort samengevat

Duurzaam en betrouwbaar totaalsysteem dat de knoflookvoorraad langdurig goed houdt

Gaskoeler is voorzien van systeem met hogedruk waterverneveling, met name voor de warme zomermaanden

Eén compleet systeem dat graadnauwkeurige koeling combineert met optimale bedrijfszekerheid

De klantvraag

Ook knoflook blijft het lekkerst vers met een op maat gesneden opslagkoeling. De Duitse knoflookteler Kötting Knoblauch zocht een toekomstgerichte oplossing voor de grootschalige opslag van het kruidige bolgewas. Bij Koning Koudetechniek hielpen we hen aan een koelsysteem dat elk vals luchtje op voorhand kansloos maakt.

Onze oplossing

De opslaghal, opgedeeld in vijf bewaarruimtes, hebben we voorzien van één centraal gestuurd, duurzaam en betrouwbaar koelsysteem. Basis is de CO2 koelinstallatie. Die installatie is door onze technici zo ingeregeld dat het continu inspeelt op de capaciteitsbehoefte van de verdampers in elk van de vijf ruimtes. Daarnaast werd de buiten geplaatste gaskoeler voorzien van een systeem met hogedruk waterverneveling, met name voor de warme zomermaanden. Daarmee is één compleet systeem ontstaan dat graadnauwkeurige koeling combineert met optimale bedrijfszekerheid.

Totaalsysteem van Koning Koudetechniek houdt Duitse knoflook goed

In oude volkswijsheden worden aan knoflook veel kwaliteiten toegedicht. Zo waren de Romeinen ervan overtuigd dat het spierversterkend werkt, en werd het ook als afrodisiacum ingezet. In de Middeleeuwen werd knoflook gebruikt om duivels en heksen weg te houden, en zelfs de pest te verdrijven. En in Schotland zetten ze knoflook in om muggen te verjagen. Helemaal vreemd is dat niet, want verschillende onderzoeken laten zien dat knoflook geneeskrachtig kan werken, bijvoorbeeld als middel om cholesterol of bloeddruk te verlagen. Mits het goed bewaard wordt, natuurlijk.

En laten nou precies daar de kwaliteiten van Koning Koudetechniek van pas komen. Onze opslagkoelingen hebben zich al bewezen voor het grootschalig bewaren en vers houden van verschillende soorten groenten en fruit. Afgelopen voorjaar kwam daar Allium sativum, ofwel Knoblauch in goed Duits, bij. Voor de firma Kötting Knoblauch ontwikkelden we een duurzaam en betrouwbaar totaalsysteem dat de knoflookvoorraad langdurig goed houdt.

En dat is beslist geen oude volkswijsheid. Het is de verdienste van de jarenlang opgebouwde vakkennis door onze Koning Koude-technici.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!