Industrie & Food - Nederland

La Boucherie Made

De uitdaging kort samengevat

Compleet nieuwe koeltechniek voor professionele kwaliteitsslagerij

Centrale CO2 koel- en vriesinstallatie met warmteterugwinning

Geautomatiseerd ventilatiesysteem en droogprogramma voor optimaal werkklimaat

Werkzaamheden zo ingepland dat bedrijfsprocessen niet gehinderd worden

De klantvraag

Bij La Boucherie in het Brabantse Made komen liefde voor het slagersvak, oog voor kwaliteit en innnovatiekracht samen in de beste en vaak verrassende vleesproducten. Jan Woolthuis startte zijn slagerij in 1979, met als klantenkring de betere restaurantkeukens. Inmiddels staan zonen Robert en Marc Woolthuis aan het roer van dit familiebedrijf. Zij zetten de traditie van hun vader voort, met evenveel passie en vakmanschap.

Bij Koning Koudetechniek herkennen we dit verhaal. Marc en Geert zetten ook hier de traditie voort van hun vader Gerrit. En ook bij ons vormen innovatiekracht, kwaliteit en vakmanschap de pijlers onder het familiebedrijf.

We vinden het daarom mooi dat we door Robert en Marc Woolthuis werden gevraagd de complete koeltechniek en het werkklimaat in de professionele slagerij te verduurzamen en verbeteren. Extra puntje van aandacht: het werk moet gewoon doorgaan, zodat restaurants kunnen blijven vertrouwen op het verse kwaliteitsvlees van La Boucherie.

Onze oplossing

Inmiddels laten ons koeltechnische monteurs hun vakmanschap zien bij La Boucherie. Vanuit Koning Koudetechniek zijn we begonnen met het vervangen van de verouderde koelinstallatie. Daar komt een compleet nieuwe koel- en vriesinstallatie voor terug, die draait op het natuurlijke koudemiddel CO2. Deze centrale installatie regelt exact de temperatuur in de koel-vries opslagcellen, net als in de verwerkingsruimtes waar al het kwaliteitsvlees wordt verwerkt en verpakt.

Geautomatiseerd ventilatiesysteem en droogprogramma voor optimaal werkklimaat

Voor die verwerkingsruimtes nemen we bovendien een ventilatiesysteem en droogprogramma mee in onze installatie. De benodigde warmte halen we via warmteterugwinning slim en duurzaam uit het koelproces. De verwerkingsruimtes worden namelijk automatisch gedroogd, nadat ze na iedere productiedag grondig gereinigd geworden. Zo hebben Robert en Marc Woolthuis de zekerheid dat hun slagers in optimale omstandigheden hún vakmanschap kunnen tonen.

Dat het werk bij La Boucherie soms wat flexibiliteit vergt van onze technici vinden we bij Koning Koudetechniek niet meer dan normaal; bij ons is ook de klant Koning.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!