Retail - Nederland

Plus Amersfoort

De uitdaging kort samengevat

Complete verbouwing van Plus-supermarkt

Geïntegreerd koel- en klimaatsysteem

Nieuwe diepvrieskasten uit Koning Koudelijn

De klantvraag

“Een spannende make-over”, zo noemde supermarktondernemer Krijn Vermeulen de verbouwing van zijn Plus in Amersfoort. In nauwelijks drie weken tijd werd zijn winkel, één van de grootste en modernste Plus-supermarkten van Nederland, compleet nieuw ingericht. Krijn stelde ons de vraag of we met Koning Koudetechniek zowel de koeltechniek als de klimaattechniek voor hem wilden verzorgen, met oog voor een duurzaam resultaat.

Onze oplossing

De Plus aan de Arnhemseweg in Amersfoort is niet alleen één van de grootste Plus-winkels van Nederland. Eigenaar Krijn Vermeulen heeft er ook één van de modernste Plus-supermarkten van gemaakt, met bijvoorbeeld veel aandacht voor verse producten. Ook opvallend is het ‘on the go’-gedeelte direct bij binnenkomst, waar mensen voor een snelle en gezonde lunch of snack terecht kunnen.

Betrouwbaar, onderhoudsarm en gericht op een schone toekomst

Bij zo’n winkel past een koel- en klimaatsysteem dat helemaal aansluit bij de eisen van deze tijd; betrouwbaar, onderhoudsarm en gericht op een schone toekomst. Vanuit Koning Koudetechniek gaven we de Plus een compleet nieuwe koelinstallatie op het natuurlijke koudemiddel CO2.

Die installatie fungeert op de eerste plaats als betrouwbare, centrale koelmotor voor alle winkelmeubels, waaronder de nieuwe diepvrieskasten, vrieseilanden en alle koelmeubels welke we als Koning Koudetechniek plaatsten. In de diverse magazijnen bouwden we verschillende koel- en vriescellen op, die evengoed vanuit de centrale installatie op exact de juiste bewaartemperatuur worden gehouden.

Koelinstallatie als duurzame warmtebron

De koelinstallatie fungeert daarnaast als energie- en milieuvriendelijke aanjager van het verwarmingssysteem. De warmte die gegenereerd wordt tijdens het koelproces zetten we via warmtewisseling slim daarvoor in: warmteterugwinning dus. Met een ventilatiesysteem voor een gezond winkelklimaat en warmtepompinstallaties voor de sociale ruimtes en kantoren maakten we het klimaatsysteem duurzaam af.

Op woensdag 18 oktober mocht een trotse Krijn Vermeulen zijn compleet vernieuwde Plus opnieuw openen. Was het een spannende make-over? Mwah. Bij Koning Koudetechniek weten we precies wat we doen; misschien niet zo spannend, maar wel zo zeker!

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!