Retail - Nederland

Plus Ossendrecht

De uitdaging kort samengevat

Ombouw van Coop naar Plus

Hergebruik bestaande koelinstallatie en koelmeubels

Nieuwe indeling volgens Plus-routing

Winkelverbouwing binnen negen dagen

De klantvraag

Ze zijn allang niet meer op de vingers van één hand te tellen, de Coop-supermarkten die we bij Koning Koudetechniek hebben omgetoverd tot Plus. Ook vanuit Ossendrecht kregen we, als vaste projectpartner van Plus, die vraag.

De familie Suijkerbuijk baadt in dit West-Brabantse dorp, op de grens met Zeeland en België, al jaren een winkel uit. De dorpssupermarkt werd in 2019 nog compleet omgebouwd van Emté naar Coop. “Ons laatste kunststukje”, noemden eigenaren Corné en Jack Suijkerbuijk die ombouw, waarmee Ossendrecht er volgens hen ‘een juweeltje’ bij kreeg.

Onze oplossing

Vier jaar later ziet de wereld er plots heel anders uit. Inmiddels zitten ook twee dochters Suijkerbuijk in de zaak. Bovendien kon hun juweeltje opnieuw op de schop, als onderdeel van de landelijke ombouwoperatie van zo’n driehonderd Coop’s tot Plus.

Duurzaam hergebruik bestaande koelinstallatie en -meubels

Vanuit Koning Koudetechniek was ons er alles aan gelegen om die ombouw zo vlot en effectief mogelijk te laten verlopen. Omdat de hele koelinventaris in 2019 nog nieuw was geïnstalleerd, hoefden er maar een aantal ingrijpende werkzaamheden te worden uitgevoerd. De bestaande koel- en vriesinstallatie kon nog gerust een tweede leven mee, net als de vriescel in het magazijn en het merendeel van de meubels op de winkelvloer. Dat is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens gunstig voor het bouwbudget.

Restyling koelmeubels naar jongste Plus-formule

Natuurlijk moesten we verschillende meubels, zoals wandkoelmeubels, marketmeubels en gebaksmeubels verplaatsen volgens de nieuwe winkelindeling van Plus. Dat betekende dat onze Koning Koudemonteurs een deel van het leiding tracé, van de centrale koelinstallatie naar de winkelmeubels, opnieuw moesten aanleggen. Tegelijkertijd werd ook de styling van de meubels aangepast volgens de laatste Plus-formule.

Na een verbouwing die nauwelijks een week in beslag nam mocht de familie Suijkerbuijk he kersverse Plus-supermarkt op 30 augustus feestelijk heropenen. Bij Koning Koudetechniek vinden we dat hun dorpsjuweeltje opnieuw aan glans heeft gewonnen.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!