Retail - Nederland

Plus Raamsdonksveer

De uitdaging kort samengevat

Ombouw Plus naar laatste formule en technische standaarden

Gereviseerde CO2 koel- en vriesinstallatie

Duurzame winkelverwarming dankzij warmteterugwinning

De klantvraag

De Plus in het Brabantse Raamsdonksveer was toe aan een stevige update. De supermarkt in het winkelcentrum aan de Burgemeester Krijgsmangeerde werd uitgebreid in vierkante meters, onder meer doorat de naastgelegen kapsalon bij de winkel werd betrokken. Tegelijkertijd kreeg de winkel een restyle volgens de laatste formule van Plus, zodat de uitstraling en het aanbod weer volledig bij de tijd zijn.

Bij Koning Koudetechniek kregen we de vraag of we ook de koel- en klimaattechniek in deze winkel, die voorheen bij een collega-koelinstallateur in beheer was, naar de laatste standaarden konden brengen.

Onze oplossing

De centrale koelinstallatie in de Plus in Raamsdonksveer draaide op het niet toekomstbestendige koudemiddel “Freon”. Bij Koning Koudetechniek werken we eigenlijk standaard met het natuurlijke koudemiddel CO2. Ons eerste doel was dan ook de verouderde koelinstallatie te vervangen. Daarbij kozen we niet voor een compleet nieuwe installatie, we reviseerden een bestaande CO2 koel- en vriesinstallatie. Die doet in kwaliteit eigenlijk niet onder voor een nieuw exemplaar, maar is kostentechnisch veel interessanter.

Nieuwe koel- en vriesinventaris volgens jongste Plus-styling

Die installatie fungeert als centrale koeling voor de nieuwe diepvrieskasten- en eilanden die we in de winkel plaatsten, voor alle nieuwe koelmeubels en voor de gekoelde opslag- en vriescellen die we in het magazijn opbouwden. Buiten het pand stelden we, keurig weggewerkt, onze nieuwe gaskoeler en buitenverdamper op.

Duurzame winkelverwarming dankzij warmteterugwinning

Bij onze werkzaamheden namen we tegelijkertijd het winkelklimaat mee door middel van duurzame warmteterugwinning. We voorzagen de koelinstallatie van een warmtewisselaar, zodat de restwarmte duurzaam en kostenbesparend kan worden hergebruikt voor het verwarmen van de supermarkt. Om ook de kantine en kantoorruimtes duurzaam te verwarmen rustten we deze uit met een aanvullende warmtepomp.

Op woensdag 26 juli, net voor de start van de bouwvak, ging de compleet vernieuwde Plus weer open voor het winkelpubliek in Raamsdonksveer. Bij Koning Koudetechniek hebben we het sterke vermoeden we dat het barbecue-vlees en het bier bij de openingsaanbiedingen hoorden.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!