Retail - Nederland

Spar Zaltbommel

De uitdaging kort samengevat

Ombouw van Coop naar Spar

Hergebruik bestaande meubels en modernisering naar Koning standaard aan bestaande koelinstallatie

Winkelverbouwing in amper twee weken tijd

De klantvraag

Bij Koning Koudetechniek koesteren we het vertrouwen dat we van veel van onze klanten krijgen. Zo is Spar één van de supermarktketens waarmee we een jarenlange band hebben opgebouwd, dankzij de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze koeltechniek én van onze werkwijze.

De Spar-keten nam op 7 augustus de Coop in Zaltbommel over. Deze Coop ging dus niet mee in de landelijke ombouwoperatie naar Plus. De winkel, in buurtcentrum De Schans in de wijk Spellewaard, volgde een andere weg naar een frisse toekomst.

Spar vroeg ons bij Koning Koudetechniek om die frisse toekomst mee vorm te geven.

Onze oplossing

Wat goed is moet je vooral goed houden, vinden we bij Koning Koudetechniek. De bestaande koel- en vriesmeubels in de winkel waren nog in prima staat. En ook de routing in de buurtsupermarkt was logisch, waardoor tachtig procent van de winkel-layout gehandhaafd kon blijven. We hoefden alleen wat koel- en vriesmeubels te verplaatsten. En een enkele te verwijderen.

Hergebruik koel- en vriesinstallatie; duurzaam én kostenvriendelijk

Ook de bestaande koel- en vriesinstallatie, die door een collega van ons was geplaatst, was nog prima geschikt voor de nieuwe winkelformule. Natuurlijk liepen onze Koning Koudemonteurs die installatie, voorzien van energiebesparende warmteterugwinning, wel eerst volledig na. Ze brachten deze, na wat aanpassingen, naar de Koning Standaard voordat we hem opnieuw in bedrijf stelden.

Om betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid te garanderen werden kritische onderdelen vervangen of aangepast, net als de inregeling. Hetzelfde geldt voor de gaskoeler. Deze kan na wat aanpassingen en aanbrengen van een spray ook nog jaren mee.

Van Coop naar Spar binnen twee weken

Op donderdag 17 augustus, na een verbouwing die nog geen twee weken in beslag nam, werd de buurtsuper in de Zaltbommelse wijk Spellewaard feestelijk heropend. Daarmee regen we bij Koning Koudetechniek opnieuw een succesvol project aan onze jarenlange vertrouwensband met Spar.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!