Industrie & Food - Nederland

Amazing Oriental distributiecentrum

De uitdaging kort samengevat

Zeer ruim complex vraagt grote koelcapaciteit

Twee centrale koel- en vriesinstallaties

Extra ‘booster’ capaciteit

Energie-efficiënte verwarming dankzij warmteterugwinning

De klantvraag

In het Haagse Ypenburg bouwde Amazing Oriental, een supermarktketen met Oosterse producten, in 2016 een compleet nieuw complex. In dat complex werden in eerste instantie een XL-filiaal en restaurant gevestigd. Later kwamen daar een distributiecentrum en centrale productiekeuken bij.

Met Koning Koudetechniek leverden we de complete koeltechniek voor het complex. De supermarkt, een ‘one-stop-shop voor de particulier én de professional’, en het restaurant richtten we al in 2016 in met een CO2 gestuurd koelsysteem inclusief warmteterugwinning. Daarmee garanderen we Amazing Oriental betrouwbare koeling van alle Aziatische producten én een duurzame winkel- en restaurantverwarming.

Vervolgens kregen we bij Koning Koude de vraag ook het distributiecentrum te voorzien van duurzame en betrouwbare koeltechniek, inclusief klimaatsysteem.

Onze oplossing

Het nieuwbouw distributiecentrum is een zeer uitgebreid complex met 4 koelcellen en 2 vriescellen. De vloeroppervlaktes variëren van 265 tot 350 m2 voor de koelcellen en van 790 tot liefst 1140 m2 voor de vriescellen. Daarnaast is er een gangzone van 550 m2 en een laadzone met een vloeroppervlak van 675 m2. Behalve in de koeling van de opslagcellen vroeg Amazing Oriental ons ook in de vloerverwarming te voorzien.

Twee centrale booster-installaties voor Amazing oriental

Onze Koning Koude-ingenieurs tekenden een systeem uit met 3 centrale koel- en vriesinstallaties op het natuurlijke koudemiddel CO2. Deze installaties, met extra ‘booster’ capaciteit, sturen alle cellen gecontroleerd en graadnauwkeurig aan via een slim systeem met plafondverdampers. Extra uitdaging vormde de hoogte van de vriescellen; met zes meter vergden die flinke koelcapaciteit.

Warmteterugwinning voor milieuvriendelijke pandverwarming

Daarnaast voorzagen we alle drie de koel- en vriesinstallaties van warmtewisselaars, waarmee we de warmte, een restproduct in het koelproces, efficiënt hergebruiken. Het hele distributiecentrum, tot en met de vloerverwarming in de diepvriescellen, kan op deze manier verwarmd worden via restwarmte.

Met Koning Koudetechniek gaven we Amazing Oriëntal daarmee een koel- en klimaatsysteem dat niet alleen hoogwaardig en betrouwbaar is, maar ook nog eens duurzaam en energie-efficiënt.

Uitgelicht Klantverhaal

Amazing Oriental

“Zo snel zijn dat een storing onopgemerkt blijft”

Van Maastricht tot Groningen, de Chinese supermarktketen ‘Oriental’ distribueert door heel het land. “Om precies te zijn: aan 24 locaties”, vertelt Eddy Sjauw trots. Het grote distributiecentrum Den Haag had vriesinstallaties nodig. Je raadt het al: Koning werd de leverancier.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!