Industrie & Food - Nederland

Beej Benders

De uitdaging kort samengevat

Op maat gesneden koeling voor professionele productiekeuken

Geïntegreerd systeem met vier temperatuurniveaus, van plus 15 tot min 40

De klantvraag

Innovatief ondernemerschap kunnen we bij Koning Koudetechniek absoluut waarderen. Geert Benders is typisch zo’n ondernemer die nieuwe wegen durft te bewandelen. Naast twee Jumbo-supermarkten is hij eigenaar van Beej Benders Venlo.

Op die zaak is eigenlijk geen stempel te plakken. Is het een versmarkt? Een slijterij? Een restaurant? Proeflokaal of lunchroom? Productiekeuken? Hoe dan ook, het is een zaak waar iedereen welkom is om te genieten van heerlijke versproducten, salades, maaltijden, een smakelijk ontbijt of simpelweg een eerlijke kop koffie.

Met Koning Koudetechniek onderhouden we een jarenlange band met de innovatieve Geert Benders. Nadat we eerder al zijn beide Jumbo-vestigingen inrichtten met een slim koelsysteem, vroeg hij ons nu voor Beej Benders: Of we een volledig geïntegreerd koelsysteem wilden ontwikkelen. Voor de verskeuken én voor het bewaren van al het heerlijks dat er bereid wordt.

Onze oplossing

Beej Benders, aan het Monseigneur Nolensplein in het centrum van Venlo, is een bijzonder concept, waarbij winkelen, eten en proeven hand in hand gaan. De zaak vervult daarnaast een centrale rol in het bedrijf van eigenaar Geert Benders. In de professionele productiekeuken van Beej Benders worden allerlei versproducten bereid. Niet alleen voor de versmarkt, het restaurant en het proeflokaal zelf, maar ook voor de twee Jumbo-filialen van de firma Benders.

Vanuit Koning Koudetechniek gaven we de snijkeuken en verwerkingsruimte een op maat gesneden koelsysteem. Basis is de nieuwe CO2 koel- en vriesinstallatie die we in de technische ruimte op de eerste verdieping van het beeldbepalende centrumpand plaatsten.

Hoogwaardig koelsysteem voor professionele productiekeuken

Die installatie stuurt nauwgezet de vier gekoelde opslagcellen en de vriescel aan, zodat al het versbereide lekkers ook echt lekker vers blijft. Tegelijkertijd wordt de productiekeuken op de meest optimale temperatuur gehouden, door middel van verdampers die voorzien zijn van tochtwerende airsocks.

Ook sloten we een shockvriezer aan op de CO2 installatie, waarbij we capaciteit voor een tweede overlieten. Met die shockvriezer kunnen de bereide producten in ultrakorte tijd worden teruggekoeld, wat de versheid ten goede komt.

Temperatuurniveaus van plus 15 tot min 40

Uit dat ene koel- en vriessysteem halen we liefst vier verschillende temperatuurniveaus. De verwerkingsruimte en keuken kent een werktemperatuur van 10 tot 15 graden Celcius. De drie koelcellen worden tussen en 0 en 8 graden gehouden en de vriescel op -20. De shockvriezer heeft zelfs een luchttemperatuur van -40 graden Celcius. Tot slot werd de hele installatie aangesloten op onze Koning Koudemeldkamer in Bakel, voor 24/7 online monitoring.

Tja, over innovatief ondernemerschap gesproken.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!