Retail - Nederland

Jumbo Mook

De uitdaging kort samengevat

Nieuwbouwpand biedt alle ruimte voor optimaal koel- en klimaatsysteem

Koel- en vriesinstallatie op natuurlijk koudemiddel CO2

Warmteterugwinning en warmtepomp voor duurzame verwarming

Eén, geïntegreerd systeem voor koeling, verwarming en ventilatie

De klantvraag

“Mookse Jumbo doet zijn naam eer aan”, kopte de krant, over de gloednieuwe Jumbo-supermarkt aan de Rijksweg in Mook. Het pand, afgelopen jaar compleet nieuw gebouwd, is opvallend groot en biedt filiaalmanager Ramon Geerman alle ruimte om zijn bezoekers een comfortabele winkelervaring te bieden.

Aan die comfortabele winkelervaring draagt ook het state-of-the-art koel- en klimaatsysteem bij dat we met Koning Koudetechniek in het pand installeerden. Want dat was de vraag die Jumbo ons voorlegde; ‘Kunnen jullie de complete koeltechniek van dit nieuwe filiaal verzorgen, en tegelijkertijd de verwarming en ventilatie in het klimaatsysteem meenemen? Op een duurzame manier?’

Onze oplossing

Bij zo’n vraag gaan de koeltechnische harten van onze ingenieurs en monteurs direct sneller kloppen. Een nieuwbouwpand biedt ons de uitgelezen kans om een koel- en klimaatsysteem optimaal vorm te geven en uit te tekenen. Bovendien werpt de ruimte geen beperkingen op tijdens de installatiewerkzaamheden.

Eén systeem voor koeling, verwarming en ventilatie

Voor de Jumbo in Mook ontwikkelden we bij Koning Koudetechniek één geïntegreerd systeem, waarin een koel- en vriesinstallatie op het natuurlijke koudemiddel CO2 en een duurzame warmtepomp de centrale elementen zijn.

De koel- en vriesinstallatie stuurt nauwgezet alle nieuwe koelwanden, vrieskasten en vrieskisten in de winkel aan, net als de grote koel- en vriescellen die we met Koning Koudetechniek in het magazijn opbouwden.

Warmteterugwinning en warmtepomp voor duurzame verwarming

Dankzij warmteterugwinning fungeert de installatie bovendien als duurzame warmtebron voor de winkelverwarming. Een warmtepomp vormt de tweede, duurzame energiebron in het verwarmingssysteem, en zorgt voor verwarming of verkoeling van de kantine en kantoren. Een ventilatiesysteem voor de winkel en overige ruimtes maakt de koel- en klimaatinstallatie waarmee we Jumbo Mook vanuit Koning Koudetechniek uitrustten helemaal af.

Op woensdag 26 april mocht filiaalmanager Ramon Geerman de deuren van zijn gloednieuwe jumbo-Jumbo voor het eerst officieel openzetten. “We kunnen bijna niet wachten om iedereen te verwelkomen! Ons winkelteam is er helemaal klaar voor om inwoners van Mook volop winkelplezier te bieden”, liet hij optekenen.

Niet alleen het winkelteam, ook de winkel zelf is helemaal klaar om dat winkelplezier te bieden, weten we bij Koning Koudetechniek.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!