Retail - Nederland

Spar Tilburg Zorgvlied

De uitdaging kort samengevat

Inrichting volgens gloednieuwe Spar Foodclub-formule

CO2 koel- en vriesinstallatie met warmteterugwinning

Geïntegreerd systeem koppelt winkelkoeling aan winkelverwarming

Complete winkelverbouwing in twee weken

De klantvraag

De jonge supermarktondernemer Nicky van Zoggel is ambitieus. Sinds 2020 is hij eigenaar van de Spar in Schijndel. Vorig jaar voegde hij Spar Zorgvlied in Tilburg toe aan zijn portefeuille. Behalve ambitieus, is hij helder in zijn visie. In zijn winkels komen het doen van boodschappen en horeca samen, vertelde hij vorig jaar aan Tilburg.com: “Je kunt bij ons terecht voor je dagelijkse boodschappen, maar ook voor een gekoeld biertje of wijntje, verse maaltijden, een rijk belegd broodje of een lekkere salade.”

Om dat concept optimaal vorm te geven, gaf Nicky zijn Spar Zorgvlied een complete metamorfose. Als stralend resultaat gaat de winkel sinds kort door het leven als Spar Foodclub, en is daarmee de eerste van Noord-Brabant.

Bij Koning Koudetechniek kregen we de vraag om de meest optimale koeltechniek voor dat gloednieuwe gemak concept te ontwikkelen.

Onze oplossing

We kennen Nicky van Zoggel al van zijn Spar in Schijndel, die we in 2020 naar zijn wensen inrichtten. Nu mochten we Spar Zorgvlied, aan de Burgemeester van de Mortelplein in Tilburg, compleet ombouwen zodat Nicky de komende jaren zorgeloos met zijn winkel vooruit kan.

Vers wordt bij de Foodclub, het nieuwe winkelconcept van Spar Zorgvlied, met een hoofdletter V geschreven. Een enorme vers counter siert de winkelvloer, voor de dagelijkse verse bereiding van onder meer gevulde pita’s, verse broodjes, pizza’s, pasta’s, wraps, smoothies en sappen.

Winkelkoeling én winkelverwarming via één centraal systeem

Vanuit Koning Koudetechniek speelden we daar optimaal op in. We pasten de bestaande wandmeubels, een diepvrieskast en een cascadekoeling aan volgens het nieuwe vers concept. Daarnaast plaatsten we nieuwe koelmeubels, die aansluiten bij de Foodclub-formule.

Tegelijkertijd vernieuwden we de complete koeltechniek achter de schermen. We plaatsten een compleet nieuwe CO2 koel- en vriesinstallatie, die dienst doet als centrale koelmotor voor de koel- en vriesmeubels en -cellen. En we monteerden nieuwe verdampers in de koel- en vriescel in het magazijn. Via warmteterugwinning op het koelsysteem en een warmtepompinstallatie namen we zelfs het winkelklimaat mee in onze oplossing.

Complete winkelverbouwing in twee weken

Na een verbouwing van precies twee weken zette Nicky van Zoggel de deuren van zijn gloednieuwe Spar Foodclub op donderdag 13 juli gastvrij open: “Iedereen is hier van harte welkom. Of je nu je boodschappen komt doen, even snel iets te eten haalt om mee te nemen of je laptop openklapt om hier te werken.”

Het is dat onze kantoren in Bakel staan, anders wisten we het bij Koning Koudetechniek wel.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!