Industrie & Food - Nederland

Bereidingskeuken Amazing Oriental

De uitdaging kort samengevat

Complete koelcapaciteit voor Aziatische productiekeuken

Twee CO2 koel- en vriesinstallaties

Uitgekiend systeem van verdampers en 6 blastchillers

De klantvraag

De Aziatische supermarktketen Amazing Oriental breidde het distributiecentrum in het Haagse Ypenburg uit met een industriële productiekeuken. In deze keuken, Amazing Daily Cuisine, worden maaltijden en gerechten gemaakt voor verspreiding naar de Amazing Oriental winkels in heel Nederland.

Vanuit Koning Koudetechniek waren we in 2016 al betrokken bij de nieuwbouw van het complex, waar behalve een distributiecentrum ook een supermarkt en een restaurant in gevestigd zijn. We voorzagen toen in separate CO2 koel- en vriesinstallaties met warmteterugwinning.

Twee jaar later kregen we bij Koning Koudetechniek de vraag om ook de productiekeuken, die aan het complex werd toegevoegd, en de bijbehorende opslagcellen te voorzien van state-of-the-art koeltechniek.

Onze oplossing

De productiekeuken Amazing Daily Cuisine werd vanaf nul nieuw opgebouwd. Dat gaf onze ingenieurs bij Koning Koudetechniek alle ruimte om de koeltechniek optimaal in te richten. Basis van die inrichting was in eerste instantie één CO2 koel- en vriesinstallatie. Via een slim uitgedacht systeem van blastchillers en verdampers, waarvan sommigen met luchtverdeelslangen, worden de nieuwgebouwde koel- en vriescellen betrouwbaar en exact op de juiste temperatuur houden.

Tweede koelinstallatie voor gestegen capaciteitsvraag

Nadat de keuken in 2020 werd uitgebreid, was de logische vraag die we bij Koning Koudetechniek kregen om de koelcapaciteit aan te passen aan de gestegen koelbehoefte. We losten dit op door een tweede CO2 koel- en vriessysteem te installeren, inclusief vier extra blastchillers. Daarmee bieden we de koks van Amazing Daily Cuisine de zekerheid dat ze altijd over juist gekoelde en verse ingrediënten kunnen beschikken.

Uitgelicht Klantverhaal

Amazing Oriental

“Zo snel zijn dat een storing onopgemerkt blijft”

Van Maastricht tot Groningen, de Chinese supermarktketen ‘Oriental’ distribueert door heel het land. “Om precies te zijn: aan 24 locaties”, vertelt Eddy Sjauw trots. Het grote distributiecentrum Den Haag had vriesinstallaties nodig. Je raadt het al: Koning werd de leverancier.

Lees het klantverhaal

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!